Džobsova kancelarija postala svetilište u Appleu

Dodajte komentar

Kancelarija Stiva Džobsa u sedištu Applea u Kaliforniji ostala je gotovo netaknuta od njegove smrti, a pločica sa njegovim imenom i dalje je na vratima.

U intervjuu za Fast Company, Tim Kuk, sadašnji izvršni direktor Applea govorio je o Džobsovoj zaostavštini.

Kuk, koji je preuzeo ulogu izvršnog direktora 2011. objasnio je da “neprihvatanje statusa kvo” i “manični fokus na pravljenje najboljih proizvoda na svijetu”, ideje koje je usvojio Džobs, i dalje žive u Appleu.

“Stiv je mislio da Apple to može – da pravi odlične proizvode i odlične alate za ljude. Zauzvrat, ti ljudi bi mogli da rade odlične stvari. On je osjećao da je njegov doprinos svijetu veliki. Mi i dalje vjerujemo u to. To je u samoj srži ove kompanije”, rekao je Kuk.

Kompanija će se 2016. preseliti u novo sjedište, a iako će Džobsova kancelarija ostati netaknuta, tačno onakva kakvom ju je ostavio, Kuk ne zna šta će se desiti kasnije.

“Ne znam šta ćemo uraditi kasnije. Ja nisam želio da se uselim u njegovu kancelariju. Mislim da je on nezamjenljiva osoba, pa mi to nije djelovalo kao ispravna odluka. Njegov računar i dalje tu stoji, gomila njegovih knjiga… Ne znam. Njegovo ime još treba da bude na vratima. To mi djeluje kao ispravno”, rekao je Kuk.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *