Insurance Europe imenovao Theu Utoft Høj Jensen iz FTI-ja za glavnu direktoricu

Insurance Europe, Evropska federacija osiguranja i reosiguranja, objavila je da je Tea Utoft Hoj Jensen imenovana novom glavnom direktoricom. Tea će 5. novembra 2024. preuzeti dužnost od Mihaele Koller, koja je posljednjih 18 godina bila glavna direktorica Insurance Europe.

Tea Utoft Hoj Jensen pridružuje se Insurance Europe iz globalne kompanije FTI Consulting, gdje je bila viša upravna direktorica i voditeljka finansijskih usluga u njihovoj kancelariji u Briselu. Tea ima skoro dvije decenije iskustva u sektoru finansijskih usluga i evropskim poslovima, radeći u privatnom i javnom sektoru, uključujući i dansku vladu.

Tea Utoft Hoj Jensen izjavila je: „Zahvalna sam rukovodstvu Insurance Europe na ukazanom povjerenju. Radujem se što ću raditi u ime svakog člana kako bih nastavila promovisati ključnu ulogu koju osiguranje i reosiguranje imaju za evropsku ekonomiju. Takođe sam veoma uzbuđena što ću se pridružiti timu Insurance Europe, koji je visoko cijenjen zbog svog znanja i stručnosti.“

Glavna direktorica u odlasku, Mihaela Koller, komentarisala je: „Ponosna sam na ono što smo mi u Insurance Europe zajedno postigli tokom mog mandata kao glavne direktorice. Uvijek sam bila i biću strastvena kada je riječ o industriji, jer osiguranje ima važnu ulogu za ljude i ekonomiju. Imam puno povjerenje da će Tea nastaviti voditi federaciju naprijed i želim joj svaki uspjeh.“

Frédéric de Courtois, koji je ranije ove godine izabran za predsjednika Insurance Europe, a takođe je i zamjenik izvršnog direktora AXA Grupe, izjavio je: „Želio bih srdačno poželjeti dobrodošlicu Tei u Insurance Europe. Njeno opsežno iskustvo rada u institucijama EU i van njih, zajedno sa širokim poznavanjem sektora finansijskih usluga, biće velika prednost za federaciju. Michaelina odluka da se povuče nakon toliko godina službe svakako je gubitak ne samo za Insurance Europe, već i za industriju u cjelini. Ostavila je snažniju federaciju koja je cijenjena i nevjerovatno dobro vođena, a ne sumnjam da će Tea na tim temeljima graditi budućnost.”

Izvor: Svijet osiguranja.eu

 

Slični Članci