Amazon traži od zaposlenih da koriste novi BEZBEDNIJI interni chatbot umesto ChatGPT-a

Amazon ne želi da njegovi zaposleni razgovaraju sa bilo kojim drugim AI chatbotom – osim Cedrica. U izvještaju Business Insider-a od utorka otkriveno je da Amazon ima novog internog AI bota pod nazivom Cedric koji bezbjedno omogućava zaposlenima da dobiju odgovore na pitanja i generišu sažetke dokumenata bez ChatGPT-a.

Amazon je napravio poređenje u internom dokumentu koji je procurio, navodeći da je Cedric „bezbedniji od ChatGPT-a“ i da alatka ima za cilj da poveća produktivnost, prenosi BIZLife.

Oprez Amazona sa čet-botovima trećih strana nije nov. U dokumentu iz januara 2023, Amazonov advokat je upozorio zaposlene da ne dijele kod ili Amazon povjerljive informacije sa ChatGPT-om i napisao da je već bilo slučajeva u kojima su rezultati ChatGPT-a usklađeni sa internim podacima.

Amazon se pridružuje kompanijama kao što su Accenture i Edelman u kreiranju prilagođenih AI alata za zaposlene, piše Entrepreneur.

Progameri neće raditi isti posao kao sada

Gigant takođe planira da ugradi vještačku inteligenciju u druge djelove svog poslovanja. Izvršni direktor Amazon Web Services Met Garman rekao je zaposlenima u avgustu da je u naredne dvije godine „moguće da većina programera ne kodira“ jer će AI popuniti praznine.

Dodao je da će softverski inženjeri da budu više zaduženi za inovacije i razmišljanje o potrebama kupaca nego za kodiranje.

U drugom kvartalu 2024. kompanija je imala više od 1,5 miliona zaposlenih.

Slični Članci