Kriptovalute po prvi put važna izborna tema na izborima u SAD-u

Kriptovalute poput bitkoina vjerovatno će igrati ulogu u predstojećim predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama jer sve veći broj američkih kripto investitora izražava zabrinutost zbog pristupa kandidata regulisanju ove industrije.

Velika većina vlasnika kriptovaluta u SAD planira uzeti u obzir stav američkih predsjedničkih kandidata o regulisanju kripta na predstojećim izborima u novembru, prema novom izvještaju kripto mjenjačnice Gemini koju su osnovali blizanci Winklevoss.

Objavljeno 10. septembra, Geminijev najnoviji izvještaj “Globalno stanje kripta” sadržao je istraživanje 6000 odraslih koji predstavljaju nasumičan uzorak potrošačke populacije u SAD, Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Singapuru i Turskoj. Anketa je sprovedena online od 23. maja do 28. juna 2024. godine.

Prema nalazima Geminija, čak 73% ispitanika u SAD koji trenutno posjeduju kriptovalute izjavilo je da bi stav kandidata o kriptovalutama imao “neki uticaj” na njihov glas.

Dodatno, još 37% ispitanika navelo je da bi stav predsjedničkog kandidata o kriptovalutama imao “značajan uticaj” na njihov glas.

Prema Geminiju, rezultati istraživanja odražavaju sve veću ulogu kripta u aktuelnim predsjedničkim kampanjama u SAD:

“Prvi put u istoriji Sjedinjenih Američkih Država, kriptovalute su postale značajno pitanje u kampanji na predsjedničkim izborima.”

Među ostalim uvidima iz ankete, Gemini je otkrio da su ispitanici sve više zabrinuti zbog regulatorne nesigurnosti kao prepreke za ulaganje u kriptovalute, u poređenju sa 2022. godinom.

Godine 2024. čak 38% ispitanika u SAD navelo je regulatorne probleme kao prepreku ulasku u kriptovalute, što je značajno povećanje u odnosu na 28% koji su to isto naveli prije dvije godine.

Slični Članci