Deset firmi nudi imovinu za porez

Deset firmi koje nemaju novac ponudilo je imovinu da plate porez za 2012. godinu, saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva finansija.

Podsjećamo da je Vlada donijela Uredbu kojom je omogućila izmirenje poreskog duga za 2012. godinu imovinom stambeno poslovnom zgradom, stambenom jedinicom i poslovnim objektom.

Iz Ministarstva finansija su kazali da je do 26. jula ove godine Poreskoj upravi podnešeno deset zahtjeva koji su im sa propisanom dokumentacijom proslijeđeni na dalji postupak i to za sljedeće poreske obveznike: Putevi d.o.o. Podgorica, PKB Herceg Novi, Cijevna commerc d.o.o. Podgorica, Codra d.o.o. Podgorica, MMK Standard Nikšić, Put a.d. Bar, opština Budva, opština Ulcinj, Ibon d.o.o. Nikšić. Postupak za odlučivanje po zahtjevima ovih kompanija još je u toku.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva nadležnom poreskom organu radi plaćanja duga imovinom bio je 31. jul ove godine.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Imovinom kojom bude plaćen porez gazdovaće se po zakonu.

„Dijelom imovine koja bude stečena na ovaj način raspolagaće se u skladu sa Zakonom o državnoj imovini, s tim što bi dio nepokretnosti bio iskorišćen za potrebe smještaja državnih organa. O tome će konačnu odluku donijeti Vlada Crne Gore“, objasnili su iz Ministarstva finansija za Pobjedu.

Oni su podsjetili da je Uredbom o postupku naplate potraživanja imovinom poreskog obveznika data mogućnost poreskim obveznicima koji zbog loše ekonomske situacije i nelikvidnosti nijesu bili u mogućnosti da redovno izmiruju poreske obaveze koje su dospjele 31. decembra 2012. godine, izmire svojom imovinom.

Slični Članci