Vrijednost kriptovaluta za 24. april: Bitcoin ide ka 10.000 dolara

Nakon što smo bili svedoci velikog rasta, bitcoin (BTC) se borio da pronađe svoje mjesto iznad nivoa od 9.000 dolara i rano jutros je u tome i uspio došavši do vrijednosti od 9.224 dolara oko 9:30h.

Kriptovaluta je ostavila za sobom dugoročni opadajući trendni  (sa visokih vrednosti od 17. decembra i 6. januara) na ubjedljiv način i ustoličio se mnogo iznad linije otpora na 8.459 dolara u petak, što je signaliziralo promjenu trendova od opadajućeg ka rastućem. Međutim, u posljednjih 48 sati, BTC se borio da zadrži dobitke iznad 9.000 dolara tokom vikenda, što ukazuje na iscrpljenost trenda rasta oko ključnog otpora. Juče u prije podnevnim časovima, bitcoin je trgovao sa vrijednošću od 8.940 dolara na Bitfinex-u – gotovo 40% više od 1. Aprilske niske vrijednosti od 6.425 dolara, piše Coindesk. Bitcoin sada ima tržišnu kapitalizaciju od 157 milijarde dolara. Jučerašnji dan valuta je otvorila vrijednošću od 8.889,8 dolara dok u trenutku pisanja članka bitcoin vrijedi oko 9.600 dolara.

Cijena ethereum-a uspjela je da povrati nešto bolje jednodnevne performanse, rastući za dva procenta na 636 dolara na Bitfinex-u. Ethereum ima tržišnu kapitalizaciju od 67 milijarde dolara, kao i 15,8 posto udjela u ukupnoj kapitalizaciji tržišne kriptovalute. Većina najvećih altcoin-a vratila je jednodnevne performanse koje su uglavnom pratile one sa bitcoin-om i ethereum-om, iako je bio jedan izuzetak: Bitcoin Cash. Cijena Bitcoin Cash-a u ponedjeljak je eksplodirala za 19 odsto, što je značilo da je BCH porastao za 83 odsto u odnosu na dolar. Bitcoin Cash sada trguje na 1.522 dolara, što znači da je tržišna kapitalizacija 26 milijardi dolara. Nejasno je upravo šta to podstiče impresivan skok bitcoin Cash-a, ali je doveo na četvrto mesto najvećih kriptovaluta posle treće rangiranog ripple-a, čija je cijena pala dva procenta za taj dan i trenutno je vrijedna 0,905 dolara, piše CCN.

Ethereum se danas kretao oko 681. dolara.

Slični Članci