MANS:Lukšić da se izvini građanima

Dodajte komentar

MANS je pozvao  premijera Igora Lukšića da se izvini građanima i da umjesto manipulacije  iskoristi mehanizme kojima raspolaže za konkretne akcije i eliminiše najavljeno poskupljenje struje.

Kako tvrde svaki ozbiljan premijer bi nakon najvećeg građanskog protesta koji se ikada desio u Crnoj Gori odmah prionuo na posao.

„Lukšić je već u nedelju trebao da zatraži od rukovodstva EPCG da se hitno sastane i povuče predlog o povećanju cijena struje. Naime, većinski vlasnik EPCG je i dalje Vlada Crne Gore, u ime nas građana, i oni imaju većinu koja je donijela odluku o zahtjevu za povećanjem cijene električne energije. Prema tome, nemušte izjave Lukšića i njegovih ministara vrijeđaju inteligenciju i predstavljaju samo jedan u nizu pokušaja manipulacije“,navodi se u saopštenju MANS-a.

U toj NVO podsjećaju da su Lukšić,policija i tužilaštvo u slučaju afere listing  hitno reagovali i da bi tako trebalo i nakon protest u subotu.

„A ne da nam objašnjava da je konačno shvatio da ima nezadovoljnih građana koji imaju pravo da protestuju. Lukšić je trebao da odmah u nedelju pozove Vrhovnog državnog tužioca da uđe u EPCG, Telekom, Željezaru, KAP, Jugopetrol i Vladu Crne Gore, kao i da od čelnika Regulatorne agencije za energetiku zatraži da podnesu ostavke“kaže se u saopštenju.

„Umjesto toga, premijer se udostojio da se građanima koji nemaju novca da plaćaju ni struju ni internet, obrati preko Fejsbuka.Mi smo svakako ponosni što naš premijer pripravnik zna da koristi moderna sredstva komunikacije, ali od njega očekujemo konkretne akcije i radikalne rezove.Struja je samo povod, a ne i ključni razlog, ali na struji Lukšić treba da pokaže da je spreman da sa riječi pređe na djela“saopšteno je iz MANS-a.

Iz te NVO pozivaju  premijera da se usudi da radi svoj posao, da vodi ekonomsku politiku u korist građana koji su ga birali.

izvor: Bankar

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *