Sava Montenegro osvojila pet nagrada u istraživanju “Najbolja kompanija za rad u Crnoj Gori”

Dodajte komentar

Sava Montenegro A.D. je najbolje preduzeće za rad u kategoriji srednjih preduzeća, pokazalo je istraživanje konsultantske firme Blue Coach. Istraživanje “Najbolja kompanija za rad u Crnoj Gori 2013/2014” sprovedeno je na uzorku od 777 zaposlenih u 25 preduzeća i trajalo je četiri mjeseca. Preduzeća su se takmičila u kategorijama najbolja velika, mala i srednja kompanija, a dodijeljena su i specijalna priznanja za najinovativniju, najbolje organizovanu i kompaniju sa najboljim međuljudskim odnosima.

Sava Montenegro je, pored nagrade za najbolje preduzeće za rad u kategoriji srednjih preduzeća, dobilo i sve četiri specijalne nagrade: za timski rad, najinovativniju kompaniju, zatim kompaniju koja pruža jednake mogućnosti, kao i za fer-plej.

Istraživanje ima za cilj da kompanije uvide u kojoj su mjeri zaposleni zadovoljni  poslom koji obavljaju, koji su njihovi nedostaci te na čemu bi trebalo da porade u budućnosti.  Zadovoljstvo zaposlenih jednog preduzeća je osnovni preduslov za postizanje dobrih rezultata. Po tome se izdvojilo i akcionarsko društvo za osiguranje Sava Montenegro.

“Mi, U Sava Montenegro, se trudimo da to što radimo bude transparentno. Izgleda da su i naši zaposleni prepoznali da to što radimo, radimo iz srca. Zajedno sa svojim timom koji je najzaslužniji za ovo, trudiću se da i ubuduće budemo konkurentni i da konkurišemo za ovako lijepe nagrade” – rekao je Nebojša Šćekić, izvršni direktor Sava Montenegro A.D.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Potrebna je ogromna hrabrost kompanija da učestvuju u ovom istraživanju, jer to pokazuje da im je stalo do zaposlenih.  Kompanija koja u dugom roku privlači najbolji talenat je kompanija koja je u stvari najprofitabilnija u dugom roku. Sve kompanije koje su nagrađene su i finansijski uspješne, što nije slučajno jer postoji visoka korelacija između zadovoljstva zaposlenih i profitabilnosti kompanije”, zaključio je Srđan Vukčević, predstavnik Blue Coach.

Sava Montenegro A.D.  je u prošlogodišnjem istraživanju ove konsultantske kuće, osvojilo dvije nagrade: prvu nagrada u kategoriji “Najbolji međuljudski odnosi” i treću nagradu u kategoriji “Najbolja kompanija za rad u Crnoj Gori”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *