Uniqa povećava tržišne udjele u Hrvatskoj i Srbiji

Dodajte komentar

Uniqa osiguranje završiće preuzimanje Basler osiguranja u Srbiji i Hrvatskoj u prvom kvartalu iduće godine, rečeno je novinarima na neformalnom skupu u beogradskom hotelu Hyatt, piše srpski dnevni list Blic.

Tako će udio Uniqa grupe na srpskom tržištu dostići osam posto, a na hrvatskom oko 7,3 posto.

Uniqa Srbija je u prvih devet mjeseci 2013. ostvarila rast premije od 7,41 posto pa je organski povećala tržišni udio za 0,31 posto u odnosu na kraj septembra prošle godine, rekao je Franz Weiler, predsjednik Izvršnog odbora Uniqa osiguranja u Srbiji.

“Postigli smo najveći rast na tržištu osiguranja u Srbiji od 2,89 posto. Želja nam je da budemo četvrti u Srbiji, treći u Jugoistočnoj Evropi i i prvi u Austriji”, rekao je Weiler.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Gordana Bukumirić, izvršna direktorica za tehniku osiguranja, istaknula je da je ambicija Uniqe da u Srbiji udvostruči broj klijenata na 800.000.

Na nivou grupe Uniqa je u prva tri kvartala 2013. zabilježila rast premije od 4,44 milijarde eura, odnosno 8,2 posto  u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Za prvih devet mjeseci dobit iz osnovnog poslovanja porasla je 77,7 posto, na 266,3 miliona eura.

U Hrvatskoj je Uniqa u prvih devet mjeseci zaračunala bruto premiju od 229,92 miliona kuna, što je za četvrtinu više nego u istom razdoblju prošle godine. Tržišni udio je u godinu dana povećan s 2,44 na 3,02 posto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *