Plaćaju 80 dolara dnevno da žive kao siromašni

Dodajte komentar

Kompanija “Emoya Estate” otvorila je prvo odmaralište koje dozvoljava bogatim turistima da se ponašaju i žive kao da su siromašni. U pitanju je odmaralište koje izgleda poput favela, ali za razliku od onih pravih, turisti na raspolaganju imaju vodu, struju i bežični internet.

Međutim, ovaj turistički projekat označen je kao bez ukusa i ponižavajući prema ljudima koji nemaju drugi izbor nego da oronule kolibe zovu svojim domom. Noć u jednoj od ovih koliba košta 80 dolara, što je nešto manje od prosječne mjesečne plate radnika u Južnoj Africi, gdje se ovo odmaralište nalazi.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Za razliku od osoba koje nemaju drugi izbor nego da žive u ovim straćarama, turisti ovog odmarališta mogu da računaju i na podno grijanje.

Emoya Estate, u čijem vlasništvu se nalazi i privatno lovište, luksuzni hotel i konferencijski centar, tvrdi da je boravak u njihovim straćarama “životno iskustvo”, a na sajtu je navedeno da je idealno za tim bilding i odmor od luskuznih žurki, a gosti mogu da “uživaju” i u spoljnom toaletu.

Lampa na gas, svijeće, radio na baterije i spoljni toalet, kao i bubanj u kojem se sprema hrana predstavljaju normalnu svakodnevicu, napominje se na sajtu, prenosi RTRS.Portal Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *