Ovo su kompanije u kojima najbolji studenti žele da rade

Dodajte komentar

Poznato je da se u svijetu velike kompanije prosto otimaju za najbolje studente prestižnih fakulteta i čine sve što mogu kako bi ih „namamili“ u svoje kancelarije. Međutim, ostalo je pitanje koje bi kancelarije isti ti studenti izabrali, ako bi im to bila opcija. Jedno istraživanje dalo je odgovor na to pitanje.

Agencija Universum GLOBAL pitala je preko 200.000 studenta poslovnih i tehničkih fakulteta širom svijeta koja bi za njih bila idealna kompanija za buduće zaposlenje.

Na listi na kojoj se nalaze po 50 kompanija, i za studente poslovnih, kao i za studente tehničkih fakulteta, prvi izbor bio je Google.

Kao razlog tome studenti su navodili sjajan ambijent, jedinstvene privilegije i sistem nagrađivanja, koje prema njima predstavljaju važne činioce kada je posao u pitanju.

Od Googlea kreću i razlike. Drugi izbor studenata poslovnih fakulteta je Ernst and Young, a „inžinjera“ Microsoft.

Kao treći izbor oni koji su na poslovnim studijama biraju Goldman Sachs, a zatim PricewaterhouseCoopers, Microsoft, Apple itd.

Studenti tehničkih fakulteta kao treći izbor navode IBM, a zatim Apple, BMW Group, Intel.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Zanimljivo je da je na 12.mjestu studenata poslovnih studija kompanija McKinsey, u kojoj je, prije nego što je postao ministar finansija u Vladi Srbije, radio Lazar Krstić.

Od kompanija koje posluju u Srbiji na listi se nalaze Coca-Cola, Bosch, Deloitte i Schneider Electric.

KLIK na ilustraciju za veći prikaz

bizlife.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *