Shell pristao platiti 118 miliona dolara

Dodajte komentar

Naftni div Royal Dutch Shell pristao je platiti više od 118 miliona dolara za rješavanje optužbe kako je Shellova rafinerija i fabrika hemikalija u blizini Houstona emitovala štetne količine benzena i drugih štetnih tvari.

Shell Oil i njegove podružnice optužene su za kršenje Zakona o čistom zraku nepropisnim rukovođenjem baklje na velikom postrojenju i fabrici u Deer Parku u Teksasu.

Iako predstavnik kompanije nije bio dostupan za komentare, doznaje se kako će Shell uložiti 100 miliona dolara na implementaciju nove tehnologije za smanjenje onečišćenja iz baklji koje spaljuju otpadne plinove.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Kompanija će sprovesti navedene aktivnosti kako bi smanjila veličinu baklji kroz reciklažu otpadnih plinova te paralelno poboljšala efikasnost baklji, prenosi portal croenergo.eu.

Ovi koraci trebali bi smanjiti emisije sumpornog dioksida, benzena i drugih zagađujućih tvari za 4.550 tona godišnje te smanjiti emisije stakleničkih plinova.

Firma je takođe pristala potrošiti od 15 do 60 miliona dolara kako bi unaprijedila svoje postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda, popravila tankove i poboljšala nadzor na postrojenju za proizvodnju benzena.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *