Rekordan broj putnika na Aerodromima

Dva miliona putnika mjesec ranije nego prošle godine sa šezdesetak destinacija prema Podgorici i Tivtu, gdje rekordni promet opslužuju u krajnje neprimjerenim uslovima. Da li je dovođenje koncesionara način da crnogorski aerodromi postanu uslovniji – ili sami mogu da da poboljšaju neophodni infrastrukturu- znaće se do oktobra.

Kulminacija gužve na crnogorskim aerodromima. U Podgorici 1.300 putnika na sat umjesto 600 na projektovanjih, u Tivtu slično.

“Evo upravo u ovom trenutku dok radimo ovaj intervju, mi izlazimo vama prvi s informacijom da je opslužen dvomilioniti putnik na Aerodromima Crne Gore i to gotovo mjesec dana ranije nego protekle sezone. To je zaista jedan sjajan rezultat koji ukazuje da ova sezona po našim brojkama je naravno rekordna”, kaže izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Roko Tolić.

Tivatski aerodrom ima 67 više letova sedmično u odnosu na lani, Podgorica 19. Rast broja letova i putnika uz stagnaciju uslova. Da li je koncesija aerodroma izlaz?

“Ukoliko se donese odluka da se ide o koncesiju, to znači jedan brzi angažman velikog kapitala u poboljšanje infrastrukture za koju svi znamo da je potrebna. Vremena je ostalo malo, naš promet rasta i očekuje se da ga povećamo i dodatno, a nismo infrastrukturno pratili taj razvoj. Iz toga razloga se javila potreba za koncesioniranje. Međutim, mi nipošto ne sjedimo skrštenih ruku, moj tim svakodnevno radi u pokušaju iznalaženja mogućnosti da mi već ovu zimu adaptiramo svoju infrastrukturu, dakle na oba aerodroma”, kazao je Tolić..

Pokušaj da sačuvaju niskobudžetne kompanije i nakon sezone, da sa Vizerom i Rajenerom učinimo Crno Goru dostupnijom, ali i povezanom sa Evropom, što je jednak interes kompanije i države, razriješće se do oktobra, kao i odluka o koncesiji koja će da opredijeli dalju priču sa crnogorskih aerodroma.

Izvor: rtcg.me

Podijeli ovaj članak