Lučić: Telekom Srbija broj jedan u regionu, ništa neće uzdrmati našu dominaciju

Generalni direktor “Telekoma Srbije” Vladimir Lučić izjavio je danas da je kompanija osigurala stabilan prihod u budućnosti, kao i da ništa ne može da uzdrma njenu dominaciju, koju ima kao broj jedan u regionu.

Lučić je za RTS rekao da je procjena stranih revizora da Telekom Srbija vrijedi najmanje četiri milijarde eura očekivana, s obzirom na transformaciju kompanije – da glavni dio prihoda bude televizijska ili postpejd pretplata.

“Telekom Srbija je izuzetno zdrava kompanija pred kojom je velika budućnost. Vrijedi više od drugih telekomunikacionih kompanija”, smatra Lučić.

Prema njegovim riječima, revizori prilikom procjene uzimaju u obzir operativni prihod koji se množi sa koeficijentom, koji je kod “Telekoma Srbija” između sedam i osam, te biznis plan i njegovu sigurnost budućeg razvoja.

“Telekom je u Srbiji, BiH i Crnoj Gori dominantan i kvalitetan u svim segmentima, ništa ne može da uzdrma u narednih deset godina našu poziciju broj jedan u regionu. Rastemo i više nego što smo predviđali”, rekao je Lučić.

Napominje da su, kada su počeli sa velikom ekspanzijom 2018. godine, predviđali da će imati u Srbiji više od milion korisnika televizije, a sada se približavaju broju od 1,3 miliona i izvjesno je da će premašiti 1,5 miliona.

“Faktički, 60 odsto tržišta će držati Telekom Srbija. Našu optičku mrežu u veleprodaji dajemo konkurenciji, poput Jetela, tako da ćemo i tu imati prihode”, ističe Lučić.

“Do 2017. godine skoro da nismo postojali u velikim gradovima, kada je o televiziji riječ. Kada smo izgradili optičku mrežu, došli smo da budemo prirodan broj jedan”, ukazuje Lučić.
Generalni direktor Telekoma Srbije kaže da sada mogu da budu evropski operator, koji je važan i na svjetskom nivou.

“Prije četiri godina pokrenuli smo projekat otvaranja novih mobilnih operatora putem virtualne mreže. Ne gradimo našu mrežu, već je koristimo od partnera, u Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, a do kraja godine i u SAD. Time smo proširili tržište za oko pola milijarde stanovnika. Razvijamo i multimediju, čime dominiramo u regionu”, navodi Lučić.

Lučić smatra da će dijaspora omogućiti Telekomu da brzo duplira broj korisnika i značajno povećava profitabilnost.

Govoreći o 5G mreži, Lučić kaže da će Telekom dobiti licencu naredne godine, što zavisi od ministarstva i regulatora, prenosi RTS.

 

Podijeli ovaj članak