Bivši radnici KAP-a dobiće ukupno 1,15 miliona zbog pogrešno obračunatih koeficijenata

Vlada Crne Gore usvojila je danas informaciju o rješavanju isplate potraživanja 88 penzionera Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP). Riječ je o bivšim radnicima koji su prošle godine ukazali na to da su im pogrešno obračunati doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje.

eciznije, kada su otišli u penziju 2005. godine, nijesu im uplaćeni doprinosi za noćni rad, što se reflektovalo na umanjeni iznos penzije.

“Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga, kao pravni sljedbenik Ministarstva rada i socijalnog staranja je, cijenivši kompletnu hronologiju u vezi sa predmetnim zahtjevom, kao i priloženu dokumentaciju, utvrdilo da dugovanje neisplaćenih potraživanja iznosi 1,151,463.29 eura”, naveli su iz Vlade.

Nesporan je, navode, zaključak da je Vlada Crne Gore dužna da reguliše svoja dugovanja prema 88 penzionera Kombinata aluminijuma Podgorica.

“S tim u vezi, Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o rješavanju isplate priznatih, a neisplaćenih potraživanja u cjelosti za 88 penzionera Kombinata aluminijuma Podgorica i dala saglasnost da se sredstva u iznosu od 1,151,463.29€ isplate iz Tekuće budžetske rezerve za 88 penzionera Kombinata aluminijuma Podgorica”, zaključili su oni.

Podijeli ovaj članak