Predlog zakona o stalnom sezoncu do 30. oktobra

Radna verzija Nacrta zakona o stalnom sezoncu biće predstavljena u oktobru tekuće godine, nakon čega slijede konsultacije sa svim akterima radne grupe, predstavnicima privrede, socijalnih partnera, kao i zainteresovane javnosti, saopšteno je Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga.

Resorna ministarka Naida Nišić održala je danas sastanak sa saradnicima i predstavnicima Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i Privredne komore Crne Gore, na kojem je razgovarano o ovom zakonu.

“Donošenjem Zakona o stalnom sezoncu, urediće se pitanje stalnog sezonca kojim se želi unaprijediti institut sezonskog zapošljavanja, lakši pristup tržištu rada za vrijeme obavljanja sezonskih poslova, prava stalnog sezonca za period kada se ne obavlja sezonski posao, i u krajnjem, veća uključenost domaće radne snage za vrijeme sezone. Takođe, cilj je unapređenje poslovnog ambijenta za privredu a u sklopu izraženog problema nedostatka radne snage, posebno u turizmu”, navodi se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak