Miroslav Mišković izdaje novu knjigu

Miroslav Mišković, predsjednik Upravnog odbora Delta Holdinga, nakon ogromnog uspjeha koji je postigala njegova prva knjiga “Ja, tajkun“, napisao je i predao u štampu svoju novu, drugu knjigu, saznaje Bloomberg Adrija iz izvora bliskih Delta Holdingu.

Miroslav Mišković, predsjednik Upravnog odbora Delta Holdinga, nakon uspjeha koji je postigala njegova prva knjiga “Ja, tajkun”, napisao je i predao u štampu svoju novu, drugu knjigu, saznaje Bloomberg Adrija iz izvora bliskih Delta Holdingu.

“U drugoj knjizi Miroslav Mišković, jedan od biznismena čiji poslovni koraci i javno pojavljivanje uvijek izazivaju pažnju, otvoreno govori o svojim najvećim poslovnim podvizima i promašajima i nastavlja da otkriva neke od najbolje čuvanih tajni Delte, kompanije koju je osnovao prije 33 godine”, kaže dobro upućen izvor.

Istoriju biznisa ne smeju da pišu tabloidi

Prva knjiga, “Ja, tajkun”, objavljena je u maju 2018. godine i za veoma kratko vreme osvojila je čitaoce i vrhove top-lista najprodavanijih knjiga. Prodata je u više od 40.000 primjeraka. U prvoj knjizi Mišković je otkrio kako je prodat Maxi i kako je od prodaje bosanskog drveta zaradio prvi milion. Objasnio je i kako je Srbija stalno u nesporazumu s biznisom i da je ideju Beograd na vodi država “ukrala od privatnog investitora i prodala stranim ulagačima”.

Na promociji knjige “Ja, tajkun” Mišković je rekao da se na pisanje knjige odlučio jer nije želio da istoriju sprskog poslovanja pišu tabloidi.

“Osnovno što sam želeo je da ne dozvolim da istoriju srpskog poslovanja za dvadeset ili trideset godina pišu tabloidi. Kao učesnik tog procesa htio sam da napišem istinu, koja je sasvim drugačija od onog što pišu tabloidi. To je moja obaveza, prema porodici, prema Delti, prema Srbiji, da bude zapisano šta se i kako radilo”, rekao je tada Mišković.

7 poslovnih lekcija Miroslav Miškovića

1.Važno je poraniti
2. Obratite pažnju na oblačenje
3. Iz poraza se uči
4. Znanje, a ne rad
5. Prijateljstvo ne treba miješati s poslom
6. Sve mora da raste postepeno
7. Portir je veoma bitan šraf za svaku firmu

Ko je Miroslav Mišković?

Miroslav Mišković je rođen 1945. godine u selu Bošnjane, kod Kruševca, u kojem je i proveo djetinjstvo. U mladosti se aktivno bavio sportom i bio je juniorski reprezentativac Srbije u sprinterskim disciplinama. Završio je Ekonomski fakultet u Kragujevcu, smjer finansije. Poslovnu karijeru započeo je u filijali Jugobanke u Kruševcu, a nastavio u Hemijskoj industriji Župa. Manje od pola godine bio je i potpredsjednik Vlade Srbije, zadužen za privatizaciju. Funkciju je, kako kaže, napustio svojevoljno, zbog neslaganja sa ekonomskom politikom Slobodana Miloševića.

(Bloomberg Adria)

Podijeli ovaj članak