Za direktora “ToMontenegro” stiglo osam prijava

Na konkurs za izvršnog direktora nacionalnog avio-prevoznika “ToMontenegro” stiglo je osam prijava, dok se intervjui sa kandidatima očekuju početkom septembra, kazali su “Vijestima” zvanično iz Ministarstva saobraćaja.

Iz ovog resora za “Vijesti” nijesu mogli da saopšte imena kandidata već su redakciju uputili na odbor direktora državne nacionalne aviokompanije od koga nije stigao odgovor.

Izvor “Vijesti” upućen u sprovođenje konkursa za ovu poziciju, koji je trajao od 24. jula do 7. avgusta, pojasnio je da su među prijavljenima Muhamed Mihad sa Maldiva, Daman Pretsing iz Indije, Oliver Meier, iz Srbije Zoran Hudak Dejan Ćuković, kao i Biljana KneževićVojislav Kaluđerović Vukadin Stojanović.

Mandat direktora traje četiri godine.

“Konkurs za izvršnog direktora je završen 7. avgusta, na konkurs je kako smo informisani, blagovremeno pristiglo osam prijava. Kako je nadležnost Borda direktora “ToMontenegro” da obavi intervjue sa kandidatima i da preporuku Ministarstvu saobraćaja, izbor izvršnog direktora zavisiće od dinamike rada samog borda. Ono što smo dobili kao informaciju je da će se intervjui sa kandidatima obaviti početkom septembra. O samim imenima kandidata informacije vam može dati Bord direktora”, naveli su iz resora kojim rukovodi Maja Vukićević.

Vlada je 11. jula smijenila Marka Anžura s mjesta izvršnog direktora kompanije i donijela rješenje o imenovanju Stojanovića za vršioca dužnosti (v. d.).

Na istoj sjednici donijeto je i rješenje o razrješenju članova Odbora direktora u sastavu Tihomir DragašMitar ŠušićAleksandra Gardašević Slavuljica, Vukadin Stojanović i Danilo Popović, a imenovan je novi Odbor direktora u kome je Stojanovića zamijenio Đuzepe Renga, dok su ostala četiri kandidata, koji su formalno smijenjeni, ponovo imenovani.

Anžur koji je predstavljen kao stručnjak iz Slovenije, imenovan je početkom maja prošle godine za izvršnog direktora “To Montenegra”, ali je ugovorom o radu predviđeno da može biti smijenjen, između ostalog, jednostranom odlukom kompanije, bez navođenja razloga. On je prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” smijenjen zbog loših rezultata rada.

Podijeli ovaj članak