Direktorica nikšićke Željezare Nevenka Janković podnijela ostavku

Izvršna direktorica nikšićke Željezare Nevenka Janković podnijela je ostavku na tu funkciju, saznaje nezvanično TV Vijesti.

Razlog ostavke, prema riječima izvora, je to što je prije dva dana grupa radnika Željezare spriječila predstavnike kompanije 8B Kapital, koja je zakupila proizvodne pogone Željezare na 50 godina, i njenih partnerskih firmi sa kojima planira pokretanje proizvodnje, da obiđu fabriku.

Pred dolazak zakupaca, Sindikat Željezare i Unija slobodnih sindikata poručili su da ugovorom o zakupu nije precizirano kakav je status, koja su prava i pod kojim uslovima zaposleni Željezare Nikšić prelaze kod zakupca, kao ni kakav je status 130 zaposlenih koje zakupac nije obavezan da preuzme.

Poručili su i da neće dozvoliti realizaciju bilo kakvog pravnog posla sa imovinom Željezare, dok ne budu imali “kristalno jasnu sliku” o garanciji radnog statusa svih trenutno zaposlenih. Iz Elektroprivrede su im odgovorili da nije i neće biti razmatrana statusna promjena za postojeće zaposlene u toj kćerki kompaniji.

Iz Sindikata Željezare kažu da nikom nisu branili ulazak u fabriku.

Podijeli ovaj članak