Kašnjenja letova u mreži Air Montenegra: Za sve je kriv kvar aviona

  • Mada se očekuje kašnjenja zbog popravke aviona, Air Montenegro navodi da će svi planirani letovi biti obavljeni.

Air Montenegro upozorio je da bi letovi avio-kompanije sa aerodroma Podgorica (TGD) mogli dakasne usljed tehničkog kvara.

Crnogorska nacionalna avio-kompanija objavila je danas (19. avgust) na Instagramu da je na aerodromu u Podgorici tokom pripreme jednog od njenih aviona uočen kvar. Mada se očekuju kašnjenja zbog popravke aviona, Air Montenegro navodi da će svi planirani letovi biti obavljeni.

“Kao odgovornoj kompaniji sigurnost i bezbjednost putnika, posada i flote su nam uvek na prvom mjestu. U ovakvim i sličnim situacijama postupamo po najvišim standardima i propisanim procedurama, te se izvinjavamo našim cijenjenim putnicima i molimo za razumijevanje”, saopštio je Air Montenegro. Prema podacima servisa za praćenje letova FlightRadar24, u Podgorici jutros nijesu zabilježena značajna kašnjenja letova. Izuzetak predstavljaju odlazni letovi Air Montenegro 4O310 za Cirih (ZRH) i 4O210 za Ljubljanu (LJU) kasnili su 79, odnosno 46 minuta.

Aerodrom Podgorica: Nastavićemo da u mjeri mogućeg prilagođavamo rad potrebama saobraćaja

Značajno odstupanje u odnosu na red letjenja nacionalne avio-kompanije Air Montenegro, za sada ne utiče na redovno opsluživanje svih ostalih aviona i putnika na Aerodromu Podgorica, saopštili su iz Aerodroma Crne Gore.

– To postižemo zahvaljujući maksimalnom naporu zaposlenih što će menadžment Aerodroma Crne Gore znati da cijeni. Imajući u vidu da su kolege iz Air MNE najavile da će i tokom dana raditi na otklanjanju manjeg tehničkog kvara na jednom avionu, Aerodrom Podgorica će nastaviti, u granicama mogućeg, da reorganizuje rad i prilagodi se vanrednim potrebama nacionalnog avio-prevoznika – naveli su u saopštenju.

Iz Aerodroma su apelovali  na putnike da se o statusu svog leta informišu direktno kod odabrane avio-kompanije.

Podsjećamo, ranije danas je na Aerodromu Podgorica, tokom pripreme jednog od aviona Air Montenegro za let, identifikovan manji tehnički kvar, zbog čega je došlo do kašnjenja određenih letova.

 

Podijeli ovaj članak