Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra – Male promjene navika do mnogo kvalitetnijeg načina života

Kompanija Samsung uz najnovije mobilne telefone Galaxy Z Fold6 i Galaxy Z Flip6, proširila je i portfolio nosivih uređaja.

Tako su odnedavno na tržištu dostupni i Galaxy Watch7 i Samsung Galaxy Watch Ultra pametni satovi koji cjelokupno wellness iskustvo podižu na viši nivo, čineći ga dostupnim još većem broju zainteresovanih korisnika.

Osnaženi vještačkom inteligencijom (AI), ovi uređaji ključni su za Samsung viziju, u kojoj Galaxy AI podržava unapređenje digitalnog zdravlja, pruža personalizovane uvide i prilagođena zdravstvena iskustva, za sveobuhvatnije razumijevanje korisnika kroz holistički pristup svakodnevnom zdravlju.

Osim što su idealni saveznici u svijetu zdravih navika, ovi uređaji savršeno se uklapaju u svaki stil.

U nastavku pročitajte šta nam to sve donosi nova serija Samsung pametnih satova.

Galaxy Watch7 – Detaljno razumijevanje svakodnevne dobrobiti

Galaxy Watch7 dizajniran je s ciljem pomoći korisniku u sticanju cjelokupnog razumijevanja sebe. Uređaj podržava korisnike u kreiranju zdravih navika, sa više načina za podršku svakodnevnom zdravlju. Ovaj pametni sat omogućava detaljno praćenje više od 100 vježbi, kao i izgradnju rutina kombinovanjem različitih vježbi s Workout Routine. Sa funkcijom Race, mogu da uporede trenutne i prošle performanse vježbanja u realnom vremenu, a to pomaže u praćenju napretka i održavanju motivacije. Dodatno, Body Composition nudi detaljan „snimak“ tijela i kondicije, za sveobuhvatno razumijevanje tijela.

Galaxy Watch7 nudi besprijekorno iskustvo s triput bržom središnjom procesorskom jedinicom i 30 odsto poboljšanom energetskom efikasnosnošću aplikacijskog procesora. Dodatno, Galaxy Watch7 je prvi Galaxy smartwatch s dvo-frekvencijskim GPS sistemom, čime omogućava preciznije praćenje lokacije korisnika , čak i u gusto naseljenim urbanim područjima.

Uz prepoznatljiv kružni dizajn, Galaxy Watch7 korisnicima omogućava prilagođavanje uređaja njihovom ličnom stilu, s novim narukvicama, uključujući one rebrastog dizajna s istaknutim bojama šavova, kao i raznovrsnim prikazima brojčanika.

Galaxy Watch7 donosi i intuitivno i besprijekorno iskustvo između povezanih Galaxy uređaja. Korisnici mogu jednostavno odgovoriti na poruku, pomoću inteligentnih predloženih odgovora, koji ton poruke prilagođavaju analizom prethodnih razgovora, pomoću Galaxy AI.

Galaxy Watch Ultra – najbolje za strastvene performanse

Galaxy Watch Ultra – najnoviji i najsnažniji dodatak porodici Galaxy Watch uređaja, otvara unaprijeđena fitness iskustva za novi nivo sportskih dostignuća. Uređaj prati nasljeđe kružnog dizajna Galaxy Watch, s novim „jastučastim“ dizajnom koji dodatno daje na robusnosti i vizuelnom utisku uređaja. Istovremeno, sistem dinamičkih dugmadi i kruna sata inspirišu korisnike da budu najbolja verzija sebe.

Premium mogućnosti praćene su konstrukcijom za ekstremnu izdržljivost i prate korisnike koji pomjeraju svoje granice, sa kućištem od titanijuma 4. stepena tvrdoće i hidroizolacijom od 10 ATM.

Uređaj može pratiti višeslojne aktivnosti poput triatlona, u kojem prati plivanje, vožnju bicikla i trčanje, pomoću nove pločice za mjerenje više sportova. Dodatno, novi funkcionalni prag snage (Functional Threshold Power) za biciklizam precizno mjeri najveću snagu vožnje bicikla u samo četiri minuta, pomoću FTP metrike koju pokreće AI, čime će strastveni biciklisti otkriti svoj jedinstveni potencijal. Galaxy Watch Ultra takođe nudi naprednu personalizovanu zonu brzine otkucaja srca , tako da svaki korisnik može da prilagodi intenzitet vježbe, na osnovu sopstvenih fizičkih mogućnosti.

Novost je i Quick Button, sa kojim je moguće trenutno pokrenuti i kontrolisati vježbe, i mapirati druge karakteristike koje odgovaraju trenutnim potrebama. Dodatno, moguće je aktivirati sirenu za hitne slučajeve. Nakon vježbanja, uređaj prikazuje statistiku na prvi pogled, sa namjenskim brojčanicima za Galaxy Watch Ultra, koji se automatski može prebaciti u noćni način rada za najbolju čitljivost u mraku.

Pored toga, sa maksimalnom osvijetljenošću od 3000 nita, Galaxy Watch takođe garantuje čitljivost, čak i na direkntoj svjetlosti. Bezbrižnost dugotrajnih avantura Galaxy Watch osigurava s najdužom autonomijom baterije u Galaxy Watch porodici, nudeći do 100 sati u načinu štednje energije, odnosno 48 sati u načinu uštede energije pri vježbanju .

Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra prvi su Android pametni satovi koje pokreće Wear OS 5, najmoćnije izdanje Wear OS-a dosad. Novi operativni sistem nudi napredne performanse i energetsku efikasnost, tako da korisnici mogu uživati u besprijekornoj i fluidnoj interakciji, i na taj način duže koristiti svoj Galaxy Watch. Osim toga, mogu maksimalno iskoristiti svoje iskustvo nosivog uređaja, s pristupom mnogim popularnim aplikacijama direktno sa vašeg zgloba, uključujući Galaxy usluge, Google aplikacije, kao i omiljene aplikacije trećih strana.

Više o svim Samsung uređajima pročitajte na LINKU.

Podijeli ovaj članak