Solar gradnja pozitivna za prvih sedam mjeseci poslovne 2024. godine

EPCG Solar gradnja ostvarila je pozitivne rezultate u toku sedam mjeseci ove godine.

„Kao što smo početkom godine i najavili, kompanija je krenula uzlaznom putanjom, što pokazuje i bilans uspjeha na kraju mjeseca jula, pa samim tim imamo posebno zadovoljstvo da istaknemo da EPCG SG posluje u plusu. Sve smo to postigli uz izbor najboljih kadrova i poštovanjem sanacionog plana iz juna 2023. godine, pri čemu smo smanjili broj zaposlenih za 22% i ostvarili bolji rezultat sa manje zaposlenih koji na pravi način, visokoprofesionalno i kvalitetno obavljaju povjereni im posao“, navode iz Solar gradnje.

Broj zaposlenih na dan 31.12.2023. godine iznosio je 549, a na kraju jula 2024 taj broj je 429, što je, naglašavaju, svakako optimum za uspješan rad.

„Naša kompanija pod prethodnim rukovodstvom u istom periodu prošle godine ostvarila gubitak od 1 332 000 eura, dok smo ove godine ostvarili profit od 8000 eura. Želimo da istaknemo, da uspjeh od gubitaša do zone profitabilnosti ne bi bio moguć bez posvećenog timskog rada menadžmenta kompanije, uz zaista sjajnu saradnju i podršku od strane resornog ministarstva i ministra energetike prof.dr Saše Mujovića kao i izvršnog direktora EPCG gdina Ivana Bulatovića“, dodaje se u saopštenju.

Do kraja godine ovim tempom planiraju da prvi put od osnivanja Solar gradnje ostvarimo pozitivan finansijski rezultat, „a sve to uz nadu da će oprema kao i do sada u ovoj godini biti obezbijeđena na vrijeme, jer sa opremom koja stiže na vrijeme i sa obezbijeđenim brojem korisnika, Solar gradnja u svakom trenutku može da odgovori na poslovne izazove i da svoje godišnje planove prebaci“.

Podijeli ovaj članak