Lovćen banka imenovala novog člana Upravnog odbora

Banka nastavlja sa ostvarivanjem sve boljih rezultata

Lovćen banka AD Podgorica imenovala je novog člana Upravnog odbora.
U skladu sa zakonskom regulativom, pribavljene su neophodne institucionalne saglasnosti pa je za člana Upravnog odbora banke upravo imenovan Marko Ivanišević.

Marko Ivanišević

Svoju bankarsku karijeru Ivanišević je započeo 2008. godine u Komercijalnoj banci AD Budva gdje je nakon niza pozicija došao na mjesto direktora Sektora za informacione tehnologije i digitalizaciju. I u Addiko banci je obavljao funkciju direktora Sektora za informacione tehnologije, dok je tokom svoje karijere brojne poslovne aktivnosti obavljao u kompaniji Roaming Networks, a u jednom periodu i u Lovćen banci. S obzirom na njegovo bogato profesionalno iskustvo Ivanišević će kao član Upravnog odbora Lovćen banke upravljati informacionim tehnologijama, kartičnim poslovanjem, razvojem proizvoda, projektima kao i drugim funkcijama podrške.

Kao član Upravnog odbora Lovćen banke svoj angažman nastavlja Danilo Jovanović.

Danilo Jovanović

Radno iskustvo Jovanović je stekao u Centralnoj banci Crne Gore, Sektoru za kontrolu banaka, gdje je par godina rukovodio Odsjekom za superviziju kreditnog rizika u bankama da bi karijeru nastavio na značajnim pozicijama u domaćim poslovnim bankama. Iskustvo je stekao i na poziciji pomoćnika direktora Poreske Uprave Crne Gore, a pokrivao je i visoke pozicije u privrednim društvima Glavnog grada. Jovanović je u prethodnom periodu bio član Nadzornog odbora Lovćen banke, a obavljao je i konsultantske funkcije u domaćim i inostranim kompanijama i finansijskim institucijama.

Na čelu Upravnog odbora Lovćen banke je Miloš Miketić koji posjeduje višedecenijsko iskustvo u bankarskoj industriji.

Miloš Miketić

Polugodišnji finansijski uspjeh banke pokazao je da Uprava nastavlja sa ostvarivanjem dobrih rezultata. Profit banke porastao je za čak 20% tokom prvih 6 mjeseci tekuće godine u odnosu na isti period prethodne godine i iznosi 2,402 miliona eura.
Procenat NPL kredita smanjio se sa 7,75% koliko je iznosio na kraju prvog polugodišta prošle godine, na 5,54% koliko iznosi na 30.6.2024. godine.
Koeficijent ukupnog kapitala (TCR) poboljšao se i porastao sa 14,34% (na 30.6.2023) na 16,62% (koliko je iznosio na 30.6.2024).
Zabilježen je rast kako u broju realizovanih kredita, tako i u samom interesovanju građana gledano kroz broj podnesenih prijava za kreditne proizvode Lovćen banke. U prvoj polovini ove godine u odnosu na isti prošlogodišnji period odobreno je 56% više kreditnih zahtjeva, dok je ukupan iznos realizovanih kredita porastao za čak 45%.

Lovćen banka AD Podgorica uskoro će obilježiti punih deset godina uspješnog poslovanja. U godini jubileja banka će nastaviti da otvara nova radna mjesta, kontinuirano sprovodi digitalizaciju procesa i uvođenje novih, savremenih bankarskih proizvoda.

Podijeli ovaj članak