Radulović: Kontrole na moru moraji biti pooštrene

Tokom turističke sezone kontrole na moru moraji biti pooštrene, kako bi se izbjegle neželjene situacije. To je saopštio ministar pomorstva Filip Radulović koji je razgovarao sa v.d. direktorom Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Harisom Husićem o sezoni, a akcenat je stavljen na sigurnost i bezbjednost plovidbe.

“Imali smo prethodnih dana nekoliko nezgoda, koje bi se u velikoj mjeri mogle spriječiti preventivnim djelovanjem, odnosno kažnjavanjem svih onih koji ne poštuju propise. Posebno želim da se zahvalim Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama koja nam je ustupila dron i ljudstvo kako bi svi zajedno sa ostalim institucijama radili na većim kontrolama i sprečavanju pomorskih nesreća”, kazao je Radulović.

Husić je, saopšteno je iz ministarstva saobraćaja, upoznao Radulovića sa aktivnostima koje sprovodi UPSUL na podizanju bezbjednosti plovidbe kao i akcijama traganja i spašavanja.

“Ove godine imali smo manje akcija traganja i spašavanja na moru nego prošle u isto vrijeme, a nadamo se da će tako i ostati. Naši timovi su uvijek pripravni i spremni za pozive za pomoć na moru, a tu smo i kao podrška kolegama prilikom kontrole pomorskog saobraćaja”, kazao je Husić.

Radulović i Husić poslali su zajednički apel građanima i turistima da poštuju propise, posebno sada u ljetnjim mjesecima kada je pojačana frekvencija pomorskog saobraćaja, a samim tim i veći potecijalni rizik od nezgoda.

Izvor: Vijesti

 

Podijeli ovaj članak