Uspješni klijenti Investiciono-razvojnog Fonda: “PG SOUND“ proširio usluge produkcije uz kreditnu podršku IRF-a

Podgoričanin, Obren Tošić, dugogodišnje bavljenje muzikom u grupi „Rolly“ nastavio je sa druge strane scene. Koristeći tehniku benda počinje da radi na poslovima ozvučenja događaja. Prvu firmu registruje 2005. godine, a 2015. počinje sa radom firma „PG Sound“ koja se bavi rentiranjem profesionalne audio, video i rasvjetne tehnike.

„Samo to što sam bio muzičar, nekih 35 godina u grupi „Rolly“, pomoglo mi je bavljenje muzikom, ali sa druge strane stejdža. PG sound nastao je davne 1997. godiine na krilima ozvučenja koje je koristila moja grupa „Rolly“. Iz današnje perspektive to je izgledalo smiješno, ali smo imali znanje i znali da radimo sa onim što imamo“ – kazao je Tošić, koji je vlasnik „PG Sounda“.

Osnovna djelatnost preduzeća  je tehnčka podrška u pozoršinoj, muzičkoj i produkciji u oblasti kulture (ozvučenje, bine, LED ekrani, velika rasvjeta i dr.) koju pruža tim od osam stalno zaposlenih i veliki broj eksternih saradnika.

U protekle dvije decenije „PG sound“ je pružio podršku najznačajnijim muzičkim i kulturnim događajima, a njihov kvalitet je prepoznat i van Crne Gore, pa ih regionalne muzičke zvijezde biraju za produkcijsku podršku.

„Radimo sa svim muzičarima iz regiona, i danas, kad kažu da tehniku radi  „PG sound“, svi su vrlo zadovoljni i to je moj ponos, prije svega, ponosan sam na moje momke“ – ističe Tošić.

U jednom trenutku, zbog unapređenja ponude, za pomoć se obratio Investiciono-razvojnom fondu sa kojim je već ostvario uspješnu saradnju tokom korone kroz kreditnu liniju za likvidnost.

„Čovjeku iskrsne neki dobar momenat u kojem može da kupi osnovna sredstva. Taj momenat nam se desio u Barceloni prošle godine i krenuli smo sa jednom firmom koja je zastupnik najboljeg brenda u rentalu led displeja. Zbog poslovnosti i brzine, odlučili smo se za IRF, jer nam je i ranije pomogao u koroni, kad je naša djelatnost bila zabranjena“ –  kazao je Tošić.

Ističe zadovoljstvo saradnjom i rado preporučuje IRF.

„U pitanju je nabavka Absen LED ekrana. Saradnja je bila ovako, lagano smo sve završili sa strane IRF-a i sa strane „PG sounda“. Preporučio bih svakome da konkuriše, dobije kredit, čak su i kamate laganije nego u komercijalnim bankama“ – zaključuje Tošić.

Tošić ima ambiciozne planove i uskoro proširuje tim, čime „PG Sound“ od mikro postaje malo preduzeće koje prerasta u porodični biznis sa tendencijom inoviranja usluga u skladu sa savremenim standardima produkcije.

 

Podijeli ovaj članak