Đeljošaj: U toku je priprema Odluke o ograničenju marži koja će obuhvatiti više stotina artikala

Izrada Odluke o ograničenju marži je pri kraju i obuhvatiće više artikala od prethodne odluke „Limitirane cijene” – saopštio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj.

On je istakao da su prije desetak dana ograničene marže na pet osnovnih namirnica, te podsjetio da je tada najavljena izrada nove Odluke o ograničavanju marži na više stotina artikala i to nakon istraživanja koje se sprovodi sa potrošačima.

– Izrada Odluke je pri kraju i obuhvatiće više artikala i od prethodne odluke „Limitirane cijene” i primjenjivaće se nakon sprovedenih zakonskih procedura, usvajanja na Vladi i objavljivanja u Službenom listu – istakao je potpredsjednik Vlade zadužen za ekonomsku politku.

Kazao je da se sve aktivnosti sprovode u punoj koordinaciji kako je najavio premijer Milojko Spajić.

– Naš cilj je da savremenim i evropskim metodama postignemo procvat životnog standarda naših građana i puni ekonomski razvoj – poručio je Đeljošaj.

Briga o standardnu građana koja je izražena u javnosti je, kaže, veoma pozitivna.

– Sada svakako jasno da je 44. Vlada Crne Gore ta koja je najviše uradila za građane, očuvala standard, spriječila rast cijena i uporedo povećala plate i penzije – zaključio je on.

Podijeli ovaj članak