Žičara Kotor – Lovćen od početka sezone primila oko 100.000 posjetilaca

Od početka ove sezone, žičara Kotor – Lovćen prevezla je preko 100.000 posjetilaca. U menadžmentu kažu da su zadovoljni posjetom turista i da posjetioci dominantno dolaze iz inostranstva, ali iz Crne Gore i zemalja regiona.

Smještena na jednom od najljepših podneblja Boke, žičara koja broji 48 gondola prava je atrakcija za sve turiste, ali i građane Crne Gore. U toku samo jednog sata žičara može da preveze oko 1.200 putnika za sat.

Dužina trase od 3.900 m,sa  vožnjom od 11 minuta pruža posjetiocima prelijepi panoramski pogleda ka moru i Bokokotorskom zalivu.

“Ovo nam je prva prava sezona koja je počela 1. maja. Sa dosadašnjim radnim periodom smo veoma zadovoljni. Posjetioci su brojni i pozitivne su reakcije. Ovo je jedan pravi kompleks sa raznim sadržajima kako za porodice tako i za pojedince, ali i za turističke grupe. Na početnoj stanici imamo poslastičarnice, suvenirnice i testing bar. Gore vas čeka jedan fantastičan restoran sa panoramskom terasom, mali amfiteatar, alpine coster (suva bob staza), trg sa prodavnicama i brojni drugi sadržaji”, kazao je direktor Cus.

Kako je poručio, prema mišljenju brojnih posjetilaca Alpina Coaster je prava atrakcija, jedina ovog tipa u Crnoj Gori. Istakao je da su kombinacija vožnje žičarom i nevjerovatna avantura na suvom bobu pravi pogodak za turističku ponudu.

“To nam je od samog početka i bio cilj, da privučemo goste zbog samih sadržaja a ne samo vožnje. Sada imamo tu dosta širu ponudu, gdje imate senzacionalnu vožnju a na vrhu dobijate jako zanimljive sadržaje. To su segmenti zbog kojih mislim da će se svaki naš posjetilac uvijek rado vraćati”, mišljenja je Cus.

Cus je pohvalio dobru saradnju sa lokalnim turističkim organizacijama, Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i posebno pohvalio Turističku organizaciju Kotora, sa kojom, kako je rekao,  rade na unaprjeđenju turističke ponude.

Žičara i dalje mami zainteresovano lokalno stanovništvo. Brojni turisti iz regiona, ali i iz Evrope mogu se sresti kako uživaju u ponudi same žičare. Stanovnik Cetinja je kazao kako je, iako je blizu, ovo prvi put da porodicu dovodi na vožnju.

“Ovo je fenomenalno, konačno i mi imamo nešto što smo gledali u razvijenim evropskim destinacijama”, poručio je on.

Mladi posjetilac iz Holandije je prvi put u Crnoj Gori. Kaže da je uživao, I pored velike vrućine, u vožnji žičarom.

“Oduševljen sam, pogleda je odličan kao I sva priroda koja se može vidjeti”, kazao je on.

Vožnja žičarom je do kraja avgusta besplatna za djecu do 12 godina.Preporučuje se online karata putem zvaničnog sajta kotorcablecar.com – na ovaj način posjetioci mogu brže organizovati dolazak, ali i ostvariti značajne popuste tokom periodičnih akcija.Kako je najavaljeno, Žičara će 14. avgusta obilježiti svoj prvi rođendan, pa su za posjetioce spremili dodatne sadržaje i povoljnosti.

Podjestimo, žičara “Kotor – Lovćen“ izgrađena je za nešto više od godinu, a projekat realizuje konzorcijum Novi Volvox – Leitner na osnovu koncesionog ugovora koji je potpisan u decembru 2021., dok je kamen temeljac položen 12. jula 2022. godine.

Tekst, foto i video: Media Biro

Podijeli ovaj članak