Osam poslanika uzima naknadu za zakup stana i noćenje: Za pola godine potrošeno 19 hiljada eura

Od početka januara do kraja juna ove godine Skupština je potrošila oko 12 hiljada eura za pet poslanika koji imaju pravo na novčanu naknadu na ime zakupa stana u mjestu zasijedanja Skupštine i njenih radnih tijela. Tri poslanika koriste pravo na noćenje i u istom periodu za to je potrošeno sedam hiljada eura, saopšteno je CdM-u iz Skupštine Crne Gore.

Pravo na novčanu naknadu na ime zakupa stana u mjestu zasijedanja Skupštine i njenih radnih tijela koristi pet poslanika Skupštine Crne Gore 28. saziva, i to: Albin Ćeman, Danijel Živković, Drita Llolla, Maja Vukićević i Nikola Zirojević.

Za period januar-jun 2024. godine, po ovom osnovu je utrošeno 11.895,41 eura, u bruto iznosu, i to: Albin Ćeman – 2.381,82 eura, Danijel Živković 2.368,13 eura, Drita Llolla – 2.381,82 eura, Maja Vukićević 2.381,82 eura i Nikola Zirojević 2.381,82 eura.

CdM-u je iz parlamenta rečeno da su poslanici Skupštine Crne Gore 28. saziva koji koriste pravo na noćenje: Seid Hadžić, Jovan Subotić i Tonći Janović.

Po ovom osnovu u period januar-jun ove godine, utrošeno je 7.040 eura eura, i to: Seid Hadžić – 3.760 eura, Jovan Subotić 1.840 eura i Tonći Janović – 1.440 eura.

Iz Skupštine su naglasili da je Odlukom o ostvarivanju prava na naknadu troškova na ime smještaja (“Službeni list Crne Gore”, br. 18/11) propisano da za vrijeme zasijedanja Skupštine i njenih radnih tijela, poslanik koji ima prebivalište udaljeno od mjesta zasijedanja najmanje 50 km, ima pravo na naknadu troškova noćenja, koji se priznaju u punom iznosu.

“Takođe, propisano je i da ovo pravo poslanik ostvaruje u punom iznosu cijene jednokrevetne sobe, izuzev u hotelima “de luxe” kategorije ili ima pravo na novčanu naknadu, na mjesečnom nivou, u (neto) iznosu od 330 eura na ime zakupa stana u mjestu zasijedanja Skupštine i njenih radnih tijela”, naveli su iz Skupštine.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak