Čarapić: Povezivanje staža za još 50 bivših radnika KAP-a

Shodno odluci Vlade i sporazumu sa Sindikatom metalskih i rudarskih radnika, za oko 50 bivših radnika KAP-a će se povezati staž do sticanja uslova za penziju, kaže poslanik PES-a Vasilije Čarapić.

Kako je Čarapić napisao na Tviteru riješen je i problem posljednje grupe bivših radnika KAP-a kojima Blažo Jovanić nije priznao staž za vrijeme rada u toku trajanja stečaja.

“Shodno odluci Vlade i sporazumu sa Sindikatom metalskih i rudarskih radnika, za oko 50 radnika će se povezati staž do sticanja uslova za penziju po članu 197n Zakona o PIO i to na isti način na koji je prije dvije godine riješen problem za oko 120 radnika koji su stekli uslov za penziju tada po članu 197m. Ovo će da državu košta manje od 30.000 eura, što je mala suma a efekat je veliki”, kazao je Čarapić.

On kaže da je ovo primjer kako uz znanje i dobru volju može da se ostvari ideal države socijalne pravde i građanima riješi egzistencijalne probleme.

“Društveno odgovorni odnos Vlade Crne Gore prema posljedicama koje su nastale usljed dugotrajnog stečajnog postupka u KAP-u treba da se pokaže i kod rješavanja posljednjeg, iako najkompleksnijeg, problema bivših radnika KAP-a, a to je problem opljačkanog stambenog fonda. Predlog za rješavanje i ovog problema je osmišljen, a nadam se da će Vlada jako brzo biti u prilici da i o ovome odlučuje”, zaključio je Čarapić.

Podijeli ovaj članak