Pižurica: Niko neće zaustaviti uvećanje plata u Crnoj Gori

Fiskalna strategija nije i ne može biti uzrok inflacije u Crnoj Gori. Inflacija nije rasla zbog implementacije programa Evropa sad 1, niti će rasti zbog impelmentacije programa Evropa sad 2, poručuje poslanik Pokreta Evropa sad Miloš Pižurica.

Kako navodi u saopštenju za javnost, inflacija u Crnoj Gori od 2020. do 2024. je prosječna u odnosu i na region, razvijenije i manje razvijene zemlje EU.

“U uslovima globalne inflacije i ekonomske krize, imamo povećanje plata i penzija u Crnoj Gori, što je nezabilježeno i u regionu i EU. Koliko samo treba da je neko uplašen za politički opstanak pa da upravo oni koji su smatrali da je za život u Crnoj Gori dovoljno 222 eura sada zamjeraju koliko će iznositi povećanja na plate. Znači, plate će biti povećane – ne smanjene, kao što su upravo ovi “dušebrižnici” radili preko 30 godina! Naš odgovor je jasan: biće uvećane i plate i penzije i životni standard! Nema prepreka za ovu Vladu koja dokazuje da može i više i bolje od svih do sada”, poručuje Pižurica.

Ostaju, kako kaže, samo isprazne priče koje demantuju svakodnevno, isključivo rezultatima, likvidnom državnom kasom, suficitom, investicijama i unaprijeđenim životnim standardom.

“Realizujemo do kraja program Evropa Sad 2 i kao kule od karata padaju u vodu zlonamjerne prognoze da će doći do Grčkog scenarija, dešava se sve suprotno od toga”, ističe poslanik PES-a.

On poručuje i da nema uvećanja PDV-a ili bilo kojeg drugog nameta, a na štetu naroda.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak