Udruženje podstanara “Moj dom” razočarano zbog odluke skupštinske većine

Foto: freepik

Udruženje podstanara Crne Gore Moj dom je duboko razočarano i ogorčeno zbog odbijanja skupštinske većine da podrži Predlog zakona Stan za sve, saopšteno je iz tog udruženja.

“Ovaj zakon predstavljao je nadu za mnoge građane Crne Gore koji se suočavaju sa ozbiljnim problemima stanovanja. Nažalost, politički interesi i kompromisi su ponovo prevladali nad potrebama i pravima građana”, ističe se u saopštenju.

Prema njihovom mišljenju odluka da se ne podrži taj zakon pokazuje potpunu neosjetljivost skupštinske većine prema problemima sa kojima se suočava veliki broj podstanara u našoj zemlji.

“Podsjećamo poslanike da se podstanari svakodnevno bore sa visokim troškovima zakupa, lošim kvalitetom stambenog prostora, nejasnim pravnim regulativama i nedostatkom podrške u rješavanju sporova sa stanodavcima. Ovi problemi nijesu samo statistički podaci, već oni predstavljaju stvarne živote i sudbine naših građana”, navode iz Udruženja.

Odbijanje da se glasa o Predlogu zakona Stan za sve, kako smatraju, šalje jasnu poruku da su političke igre i interesi važniji od dobrobiti građana.

“Pozivamo sve poslanike da preispitaju svoje prioritete i da se okrenu pravim problemima koji pogađaju naše društvo. Podsjećamo ih na odgovornost koju imaju prema svim građanima, a posebno prema onima koji su najranjiviji i najmarginalizovaniji”, kaže se u saopštenju.

Udruženje podstanara Moj dom neće odustati od borbe za prava podstanara.

“Nastavićemo da se zalažemo za bolje stambene politike i pravednije uslove stanovanja za sve građane Crne Gore. Očekujemo da Skupština u budućnosti pokaže više sluha za potrebe svojih građana i da preduzme konkretne korake ka rješavanju ovog važnog pitanja”, piše se u saopštenju.

Apeluju na poslanike da se hitno vrate pitanju stambenih prava i da ponovo razmotre Predlog zakona Stan za sve.

“Samo kroz zajedničke napore i istinsku posvećenost možemo izgraditi pravednije i solidarnije društvo”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak