Danas se glasa o inicijativi “Stan za sve”

Građani će danas mati priliku da vide ko je za usvajanje Predloga zakona Stan za sve, ko je na strani podstanara, jer je sudbina podstanara u rukama poslanika, istakli su iz Građanskog pokreta (GP) URA povodom glasanja koje će se, kako su naveli, danas naći u skupštinskoj proceduri.

Iz GP URA su zahvalili svim poslaničkim klubovima na najavljenoj podršci ovom predlogu zakona, Klubovima Demokrata, DPS-a, BS-a, SD-a, Posebnog kluba poslanika i Klubu poslanika DUA i HGI.

“Veliku zahvalnost na saradnji izražavamo i prema Udruženju podstanara i brojnim drugim strukovnim udruženjima, pojedincima koji su dali nemjerljiv doprinos izradi rješenje “Stan za sve’”, dodaju u saopštenju.

Iz GP URA dodaju da će poslanici Pokreta Evropa sad i Za budućnost Crne Gore, kao jedini koji su bili protiv usvajanja ovog zakona, preispitati svoju odluku i na kraju podržati ovaj predlog zakona.

“Ako predlog Zakona o osnivanju Fonda Stan za sve dobije podršku ostalih poslanika, građani će moći da kupe stan po cijeni od 900 eura po metru kvadratnom. Stan od 60 metara kvadratnih trenutno košta po prosječnim cijenama gotovo 110 hiljada eura, dok bi preko Fonda “Stan za sve” ta cijena iznosila 54.000 eura”, zaključili su iz GP URA.

Podijeli ovaj članak