U Baru boravi 21.670 registrovanih gostiju

Prema posljednjem izvještaju koje lokalne turističke organizacije dostavljaju Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore u Baru boravi 21.670 registrovanih gostiju što je 4 odsto više u poređenju sa istim periodom prethodne godine. Kako je agenciji Media Biro kazala predstavnica Turističke organizacije Bara Jovana Nenezić u privatnom smještaju boravi nešto manje od 15.000 registrovanih gostiju, dok u hotelskom smještaju boravi 6.200 registrovanih gostiju.

“U privatnom smještaju najveći broj gostiju imamo iz Srbije, Rusije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine dok u hotelskom smještaju najviše borave gosti iz Njemačke, Rusije, Ukrajine Srbije i Poljske”, kazala je ona.

Prema riječima predstavnice TO Bara, struktura gostiju se razlikuje na morskoj i jezerskoj obali, te na Virpazaru, odnosno Skadarskom jezeru primjetna je veću posjećenost gostiju sa Zapadno – Evropskog tržišta, Belgije, Holandije, Francuske i Izraela.

“Kada govorimo o cjenovnoj politici bilježimo rast od nekih deset odsto u odnosu na prethodnu godinu ali, u odnosnu na ostale primorske opštine možemo reći da je Bar konkurentan kada je u pitanju odnos cijena i kvaliteta”, rekla je Nenezić.

Tradicionalna manifestacija “Ljeto sa zvijezdama” u Bar je dovela brojne regionalna muzički poznata imena čiji su koncerti upotpunili turističku ponudu grada Bara. Tokom jula mjeseca Barani i brojni turisti uživali su u koncertima Dženana Lončarevića, Saše Matića i Sergeja Ćetkovića.

“Svi oni koji posjete Bar biće u prilici da slušaju koncert Petra Graša koji će se održati 2. avgusta i Isaka Šabanovića čiji je nastup zakazan za 9.avgust. Izuzeto nam je drago da su svi koncerti bili veoma posjećeni. Ono što naša organizacije podržava jesu manifestacije koje promovišu naša turistička mjesta tako da nas već 7. avgusta očekuje Noć Velikog pijeska kada će nastupiti Peđa Jovanović, zatim 14. avgusta Šušanjska noć i 7. septembra Spičanska noć gdje će nastupiti regionalna zvijezda Aco Pejović”, istakla je ona.

Inspirisan ljepotom Jadranskog mora, Kalamper Hotel&Spa smješten je na samoj obali Velikog pijeska. Od ove godine, svoju ponudu su upotpunili otvaranjem pekare i igraonice za djecu. Kako je istakla menadžerka prodaje tog hotela Zejnepa Dreković prema rezervacijama i trenutnim brojem korisnika njihovog hotela, očekuju da ovogodišnja sezona bude uspješnija od prethodne.

“Trenutno su nam kapaciteti popunjeni 90 odsto, narednih dana, kada je i špic ljetnje sezone očekujemo 100 odsto popunjenosti kapaciteta. Naš hotel već nekoliko godina ima standardne goste koji nam se vraćaju, tako da mogu reći da se struktura gostiju našeg hotela nije mijenjala.Ono što definitivno možemo zaključiti jeste to da je potrošnja turista ove godine nešto manja nego što je to slučaj prethodnih godina”, zaključila je Dreković.

Podijeli ovaj članak