Noblewood grupa donira preko 34.000 eura za izgradnju dječjeg igrališta u centru Nikšića

Predstavnici Noblewood grupe, crnogorske kompanije poznate po proizvodnji Beluga votke, su danas, u prostorijama Opštine Nikšić, potpisali sporazum o donaciji za novo dječje igralište u Nikšiću sa predsjednikom Opštine Nikšić, Markom Kovačevićem. Vrijednost ove donacije koju je ispred Noblewood grupe potpisao Vitali Enin, izvršni direktor Noblewood Adriatic, je preko 34.000 eura.

“Vjerujem da je ovo veoma značajan događaj kako za Noblewood grupu, tako i za Opštinu Nikšić. Bitno je da biznisi i Opština sarađuju u korist lokalne zajednice. Imamo fabričko postrojenje ovdje, veliki broj ljudi radi za nas i osjećamo se ponosno što možemo da damo ovakav doprinos za djecu u Nikšiću, zato što su ona naša budućnost. Ovo će biti jedno od najboljih igrališta za djecu u Nikšiću, ali i Crnoj Gori,” naveo je Oleg Medoev, izvršni direktor Noblewood grupe.

Novo igralište će se nalaziti u Kosovskoj ulici u samom centru Nikšića, a planirano je da bude realizovano do kraja godine.

Veliko zadovoljstvo što je saradnja između Opštine Nikšić i Noblewood Adriatic na izuzetnom nivou, te da je ovo samo dokaz dobrog poslovanja kompanije u Nikšiću izrazio je predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević.

“Noblewood Adriatic je jedna značajna firma koja posluje u Tivtu i u Nikšiću i ono što je posebno značajno jeste da ona zapošljava veliki broj naših sugrađana i da kao proizvod svjetske klase iz Nikšića imamo votku Beluga, koja se na svim svjetskim tržištima plasira kao autentični nikšićki proizvod. Drugi dio priče je da je ta kompanija društveno odgovorna i da ona dobro sarađuje sa lokalnom samoupravom, a tu prije svega mislim na donaciju za dječje igralište u vrijednosti preko 34.000 eura, koja će biti značajna za djecu našeg grada, čime se šalje poruka da Noblewood Adriatic u Nikšiću ima budućnost i da sam grad Nikšić sa svojom djecom ima budućnost,” poručio je Kovačević.

Podsjećamo, Noblewood grupa je svoje fabričko postrojenje za proizvodnju renomirane Beluga votke u Nikšiću otvorila 12. aprila 2023. godine, dok se sjedište kompanije nalazi u Tivtu.

“Ovdje planiramo da provedemo čitav radni vijek. Iako smo nova kompanija, imamo odličan odnos sa Opštinama Tivat i Nikšić. Trudimo se da budemo uključeni u lokalnu zajednicu i njihove aktivnosti, te da doprinesemo blagostanju i unapređenju života na lokalom nivou,” zaključio je Medoev.

Tekst, foto i video: Media Biro

Podijeli ovaj članak