Okov priprema novi prodajni centar u Podgorici

Podgorica će uskoro dobiti još jedan prodajni centar kompanije Okov, vodećeg „uradi-sam“ maloprodajnog lanca. Ovaj 16. prodajni centar u Crnoj Gori i treći u Podgorici biće smješten u naselju Donja Gorica, na mjestu nekadašnjeg salona namještaja “Simpo”. Na preko 2.700 kvadratnih metara, kupci će uživati u bogatom asortimanu od 40.000 artikala za radionicu, baštu i domaćinstvo.

Uređen prema savremenim standardima izlaganja robe, novi centar će omogućiti kupcima da lako pronađu sve što im je potrebno. Kretanje među tri etaže zgrade biće olakšano zahvaljujući ugrađenom liftu, dok će prostrani parking ispred objekta učiniti svaku posjetu ugodnom.

Dok radovi na adaptaciji objekta ulaze u završnu fazu, promjena fasade, postavljanje novih podova, rasvjete i ventilacije odvijaju se ubrzanim tempom. Otvaranje prodajnog centra planirano je za jesen ove godine, obilježavajući važan trenutak za kompaniju koja slavi 30 godina postojanja.

Za naselje Donja Gorica, ovo znači više od novog mjesta za kupovinu. Od velikog značaja za lokalnu zajednicu je otvaranje 40 novih radnih mjesta, a neki zaposleni već prolaze obuke kako bi bili spremni da pruže najbolju uslugu. Ovo je prilika za mnoge da započnu karijeru u okruženju koje podstiče napredak i razvoj.

30 godina dinamičnog rasta

Kompanija Okov je kroz tri decenije postojanja izgradila reputaciju mjesta gdje se može pronaći sve „od igle do lokomotive“. Svoju uspješnu poslovnu priču proširila je i na tržište Srbije, otvaranjem prodajnih centara u Beogradu, Čačku i Novom Sadu. U prethodnoj godini, izgrađen je distributivni centar u Beogradu, čime je dodatno pojačana prisutnost na regionalnom tržištu.

Kroz svoju web platformu, Okov omogućava dostavu proizvoda na kućnu adresu širom Crne Gore i Srbije.

Brz rast kompanije doveo je do potrebe za novim skladišnim kapacitetima, što je rezultiralo otkupom magacina “Novog duvanskog kombinata” na Ćemovskom polju. Ovaj objekat se nalazi na parceli od 30.000 kvadratnih metara, dok sam magacin zauzima površinu od 16.000 kvadratnih metara. Ovim potezom, Okov je osigurao dovoljno prostora za dalju ekspanziju, što će omogućiti još efikasniju distribuciju i bolju uslugu za sve kupce.

Podgoricu očekuje još jedan uzbudljiv projekat – izgradnja impresivnog Okov tržnog centra u popularnom naselju „City kvart“. Na parceli od 20.000 kvadratnih metara, ovaj centar će značajno ojačati prisustvo kompanije na lokalnom tržištu. Trenutno se čeka izdavanje urbanističko-tehničkih uslova, nakon čega će započeti faza projektovanja. S nestrpljenjem se očekuje početak radova u drugoj polovini 2025. godine, što će donijeti novu dinamiku i poslovne mogućnosti ovom dijelu grada.

Prošlogodišnje lansiranje loyalty aplikacije, koja sada broji preko 60.000 aktivnih korisnika, ojačalo je vezu kompanije sa kupcima. Nova verzija aplikacija donosi još jedan benefit za građane Podgorice – dostavu poručene robe istog dana. U narednim mjesecima planira se proširenje ove usluge i na druge gradove u kojima Okov ima prodajne centre.

Svaki novi korak kompanije, od otvaranja novog prodajnog i logističkog centra do lansiranja inovativnih usluga, pokazuje posvećenost kompanije kvalitetu i zadovoljstvu kupaca.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak