Ovo je najluksuzniji vrtić u Dubaiju: Godišnji boravak djeteta košta više od 20 hiljada eura

Raskoš Dubaija prožima sve sfere ondašnjeg života, a ne izostaje ni kad su najmlađi stanovnici u pitanju. Za njihovu dobrobit osmišljen je impresivni vrtić sa elementima koji se nalaze u svakom uglu prostora od 1.500 kvadrata posvećenog učenju, igri i opuštanju. Na ulazu u ovaj višespratni prostor, veseli robotski pas dočekuje mališane za dan ispunjen zabavom i učenjem.

Vrhunska usluga

Enterijer oživljava sa interaktivnim iskustvima na dodir, kao što su pješčani sat i grafike na podu. Ali to nije sve, prostrane učionice omogućavaju slobodno kretanje djece, dok luksuzna kafeterija koja može parirati vrhunskim restoranima služi obroke četiri puta dnevno.

Nema više od 10 učenika u grupi, pri čemu svako dijete ima svoj krevet za popodnevni odmor. Brinući o njihovom zdravlju, vrtić uključuje prvu pomoć, tim obučen za protivpožarnu zaštitu i cjelodnevnu atestiranu medicinsku sestru.

Kao vrhunac svega, osoblje prolazi kroz poligrafske testove kako bi se osigurala odsutnost bilo kakvog fizičkog ili psihološkog nasilja nad djecom.

Vozni park

Sva zabava nije ograničena samo na unutrašnje prostorije, na otvorenom se nalaze brojne aktivnosti, poput džinovske šahovske table, velike pješčane površine i bazena za prskanje i prostora sa luksuznim dečijim automobilima poput malih Bentlija i G-Vagona koje mogu voziti po stazi vrtića.

U cilju fizičke dobrobiti, djeca u ovom vrtiću imaju pristup neuro-fitnes časovima, penjanju po stenama, plesu i jogi.

Cijena za upis djeteta u ovaj raj za učenje i beskrajnu zabavu, bez obroka, iznosi 80.000 dirhama ili 22 hiljade dolara (nešto više od 20 hiljada eura) godišnje, što ga čini najskupljim vrtićem u Emiratima, prenosi Dnevni Avaz.

 

Podijeli ovaj članak