Glavni grad preuzima ŽRK Budućnost

Glavni grad preuzeće od sjutra ŽRK Budućnost.

Zamjenik gradonačelnice Olivere Injac Luka Rakčević rekao je da će se tim povodom sjutra održati sjednica.

“To što je Skupština u tehničkom mandatu nas ne sprječava da radimo, kao što nije ni državni Parlament, ali ni ranije sazive Skupštine Glavnog grada. Za sjutra je zakazana sjednica sa jedinom tačkom – preuzimanje ŽRK i to će proći jednoglasno”, istakao je Rakčević za portal RTCG.

Povratkom Glavnog grada u upravljačku strukturu poslije više od dvije decenije, Budućnost će ugasiti finansijski požar koji je nastao izlaskom generalnog sponzora, kompanije “Bemax”.

U jednom trenutku je bilo upitno i postojanje kluba, ali će promjenom vlasništva to biti riješeno a klub će učestvovati i u Ligi šampiona, iako je i to bilo pod velom magle.

Glavni grad je u Budžetu za 2024. godinu namijenio 500.000 eura za dvostrukog prvaka Evrope, ali po zakonu nije smio da mu prebaci taj novac, jer to može da radi samo sa klubovima čiji je osnivač.

Promjenom vlasništva ta barijera će biti riješena, pa će tih pola miliona eura pripasti klubu. Jasno je, ipak, da je to malo za cijelu sezonu, zbog čega će biti potrebna pomoć sponzora, ali i Vlade Crne Gore ili državnih firmi.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak