Sastanak guvernerke CBCG sa predstavnicima NLB

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sa saradnicima sastala se sa predsjednikom Upravnog odbora NLB Banke AD Podgorica Martinom Leberleom i članom Nadzornog odbora ove banke Igorom Macurom.

Na sastanku je razgovarano o rezultatima poslovanja NLB banke, ciljevima i planovima za predstojeći period, posebno u dijelu javne ponude NLB d.d. za preuzimanje Addiko Bank AG, Beč.

Guvernerka Radović je dodatno iskazala uvjerenje da će NLB banka, u narednom periodu, nastaviti da efikasno podržava inicijativu Centralne banke za smanjenje kamatnih stopa, radi očuvanja životnog standarda građana i podrške ekonomskom razvoju

Takođe, guvernerka je upoznala predstavnike NLB banke o postignućima Centralne banke u usaglašavanju regulative sa pravnom tekovinom Evropske unije, predatom zahtjevu za pridruživanje SEPA, kao i planovima za izmjene i dopune regulatornog okvira kojim se uređuje bankarsko poslovanje.

Na sastanku je istaknut značaj nastavka komunikacije i saradnje u pravcu ostvarivanja zajedničkih ciljeva, posebno u dijelu daljeg snaženja bankarskog sistema sa namjerom očuvanja finansijske stabilnosti.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak