Milijarderov sin konačno riješio svađu oko nasljedstva

Kraj višegodišnje porodične svađe: Nasljednici Josepha Safre postigli sporazum

Bogata porodica Josepha Safre, brazilsko-libanskog milijardera, konačno je okončala svoj višegodišnji međunarodni spor oko njegovog imanja. U saopštenju u petak, porodica je objavila da je postigla globalno, prijateljsko rešenje sa Albertom Džozefom Safrom, jednim od Josefovih sinova.

Porodični spor

Spor je počeo kada je Alberto Safra tvrdio da njegov otac, koji je bolovao od Parkinsonove bolesti, nema mentalne sposobnosti da izvrši tri nove testamente koje su ga razbaštinile. Alberto je kasnije tužio svoju majku i dva brata, tvrdeći da je žrtva manipulacije u pokušaju da povrati ono što je tvrdio da je njegov pošten udio u njujorškoj Safra National Bank.

Život i naslijeđe Josepha Safre

Joseph Safra, rođen u Libanu, izgradio je snažan konglomerat koji ga je učinio najbogatijim bankarom na svijetu u trenutku njegove smrti 2020. godine u 82. godini. Bio je državljanin Brazila i njegovom imovinom upravlja J. Safra Group. Ono što je trebalo da bude uredna sukcesija završilo je na njujorškom sudu, razotkrivajući podjele unutar porodice.

Sporazum

Prema uslovima sporazuma, Alberto Safra će se odreći svojih interesa u J. Safra Grupi i ostvariti svoje poslovne interese preko sopstvene firme, ASA Investments. Finansijski uslovi i drugi uslovi ugovora nijesu objavljeni. Bloomberg News je 2022. objavio da Alberto Safra želi prodati svoj udio svojoj braći i sestrama, što bi na kraju mogao donijeti čak 5 milijardi dolara.

Šta ovo znači

Sporazum označava kraj višegodišnjeg spora koji se odugovlačio na sudovima i narušio ugled porodice Safra. Za Alberta Safru, sporazum znači da će moći da ostvaruje svoje poslovne interese bez ometanja porodice. Za ostatak porodice, sporazum  omogućava da nastave sa svojim životima.

Sporazum porodice Safra predstavlja značajan korak naprijed u rješavanju porodičnih sporova. Iskustvo porodice Safra služi kao podsjetnik da ni najbogatije i najmoćnije porodice nijesu imune na sukobe, ali uz istrajnost i odlučnost, čak i naizgled najnerješiviji sporovi mogu biti riješeni.

Izvor: fortune.com

Podijeli ovaj članak