Ministarstvo: Renga imenovan u Odbor direktora kompanije “ToMontenegro” zbog stručnosti i iskustva

Vlada je u Odbor direktora kompanije “ToMontenegro” imenovala Đuzepea Rengu zbog stručnosti i višegodišnjeg iskustva u avijacijskoj industriji, on je do sada bio na pozicijama generalnog direktora, operativnog menadžera i zadužen za poslovnu strategiju švajcarske kompanije “AMROS Group” i njene kćerke firme “AMROS Global”.

To su “Vijestima” zvanično kazali iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, nakon što je Renga u Odbor direktora državnog avio-prevoznika imenovan odlukom Vlade.

Osim njega, u Odbor su imenovani Tihomir Dragaš, Mitar Šušić, Aleksandra Gardašević Slavuljica i Petar Glomazić.

Njih četvoro su bili i u prethodnom sastavu Borda direktora, a Vlada je razriješila i Vukadina Stojanovića i Danila Popovića.

“Đuzepe Renga je osoba koja svojim iskustvom i znanjem u avijaciji može mnogo da doprinese našoj nacionalnoj avio-kompaniji. Renga je CEO (generalni direktor) kompanije ‘AMROS Group’, a u vazduhoplovnoj industriji je od 2012. godine, kada se pridružio i Amros-Globalu kao operativni menadžer. Tokom svog vremena kao operativni menadžer, bio je odgovoran za uspostavljanje operacija i procesa u Amros-Globalu i to je učinio uključivanjem inovacija i najsavremenije tehnologije koja je značajno poboljšala efikasnost. Kasnije se u potpunosti posvetio razvoju poslovanja gdje je bio zadužen za marketing i poslovnu strategiju kompanije u AMROS-u”, istakli su iz resora kojim rukovodi Filip Radulović i naglasili da je zbog tih razloga Renga imenovan u Odbor ove kompanije.

Prema sajtu kompanije, “AMROS group” je vodeća švajcarska firma za usluge tehničkog upravljanja vazduhoplovne flote u ovoj industriji. Ističe se i da su fokusirani na uštede troškova za avio i lizing kompanije za novčano, tehničko i operativno upravljanje avionima i da se godišnje kroz njihove usluge uštedi više od 20 miliona dolara kroz nabavku avionskih djelova, prepoznavanje uskih grla poslovanja, izbjegavanja bespotrebnih troškova…

Na sajtu se navodi i da sarađuju s avio-firmama, kao što su “Norwegian”, “Condor”, “Air Asia” i “Swiss”.

Podijeli ovaj članak