Počela inkubaciona faza SIA programa: finalni timovi dobili svoje mentore

Screenshot

prostorijama NEST Coworking prostora u Podgorici, organizovano je upoznavanje i sparivanje finalnih timova i mentora u okviru Social Impact Award (SIA) programa. Nakon uvodnog obraćanja domaćina i predstavljanja budućih koraka koji očekuju timove u narednim mjesecima, i finalni timovi i mentori imali su priliku da se predstave jedni drugima, nakon čega je izvršeno i njihovo sparivanje.

  1. Vizzion – mentor Batrić Krvavac, osnivač startapa Pillbie

Pametne naočare i mobilna aplikacija za slabovide osobe koji omogućavaju glasovne opise neposrednog okruženja korisnika, uključujući detaljne opise situacija.

 

  1. Fixero – mentor Nemanja Nikolić, izvršni direktor GoldBear Technologies

Inovativna platforma za potrebe servisa, popravki, održavanja i intervencija, koja unapređuje to kako korisnici pristupaju uslugama i omogućava im da otkriju i angažuju najtraženije profesionalce iz raznih kategorija.

  1. Volonter.me – mentorka mr Vanja Kljajević, savjetnica za podršku malim i srednjim preduzećima i regionalna koordinatorka programa “Mladi u biznisu”, EBRD

Servis koji omogućava proces digitalizacije trenutno aktivnog principa volonterske knjižice, umrežavanje organizacija kojima su potrebne volonterske aktivnosti, kao i pospješivanje uslova za razvoj volonterizma.

 

  1. IncluGen mentor Veselin Todorović, izvršni direktor T-Accounting

Online platforma za trijažu i podršku osobama sa genetskim oboljenjima, drugim rijetkim bolestima i razvojnim smetnjama na kojoj bi transdisciplinarni tim pružao informacije, savjetovanje i podršku namijenjenu svim članovima porodice.

 

  1. EcoPoints – mentorka mr Ljiljana Burzan Nikolić, izvršna direktorica BI Communication

Pametna kanta za smeće koja detektuje otpad, generiše QR kod za skeniranje putem kog korisnici skupljaju poene i dobijaju nagrade, a sve u cilju pospješivanja reciklaže.

 

  1. Reuse Cegeri – mentor Luka Krsmanović, direktor marketinga, Intersport Crna Gora

Reuse Cegeri imaju za cilj da zamijene preveliku upotrebu plastičnih kesa. Prave se od reciklirane stare garderobe poput farmerki ili drugih tekstila.

 

  1. Eco Fiber – mentor Ilija Kaluđerović, osnivač Nest Coworking prostora

Reciklaža plastičnih flaša u vunaste materijale.

 

  1. Coffuel – mentor Miodrag Čučka, rukovodilac interne prodajne mreže, Grawe osiguranje

Reciklaža taloga nastalog u procesu kuvanja kafe za proizvodnju peleta kao obnovljivog bio-goriva.

 

  1. Hotel Chatbot Receptionist for Smart Hospitality – mentorka Dejana Ponoš, izvršna direktorica Pepper d.o.o.

Chatbot recepcioner za pametno ugostiteljstvo, personalizovan za hotele. Odgovara na česta pitanja, predlaže turističke atrakcije i poboljšava korisničko iskustvo.

 

  1. Priručnik za slijepa i slabovida lica – mentorka mr Eleonora Albijanić, savjetnica za odnose sa javnošću, Privredna komora Crne Gore

Osnovni cilj Priručnika jeste da omogući slijepim i slabovidim osobama da svoj talenat i svoj potencijal pretvore u djelo.

O programu Social Impact Award (SIA):

Social Impact Award (SIA) predstavlja najveći međunarodni program podrške društvenom preduzetništvu mladih koji je 2009. godine pokrenut od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Erste Fondacijom i Univerzitetom za biznis i ekonomiju u Beču. U Crnoj Gori ovaj program od 2022. godine implementira NVO Centar za omladinsku edukaciju, uz generalno pokroviteljstvo Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Erste banke, Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore, Five grupe i Glavnog grada Podgorice. Pored generalnih pokrovitelja, partneri SIA programa su Coca-Cola HBC Crna Gora, Idea-CG, Centralna banka Crne Gore, Karijerni centar Univerziteta Crne Gore i Univerzitet Donja Gorica, a podršku programu pružaju i Neregelia, Alter Modus, Privredna komora Crne Gore, NEST Coworking i The Chedi Luštica Bay.

Podijeli ovaj članak