Uklonjen kalkulator sa sajta PES-a

Na sajtu Pokreta Evropa sad (PES) više se ne može pronaći kalkulator pomoću kojeg su građani ukucavanjem iznosa sadašnje plate mogli da vide kolika će im primanja biti po programu Evropa sad 2.

Kako saznaju, kalkulator je uklonjen 13. jula. Redakcija Dana obratila se PES-u u vezi sa kalkulatorom i čekamo odgovore. Pitali su zašto je maknut kalkulator i da li to znači da plate neće biti veće 25 odsto, kako su duže vrijeme najavljivalia.

Izračunajte kolika bi vam bila plata po programu Evropa sad 2

Iz Fidelity consultinga saopštili su da su ovih dana pojačane objave u vezi ekonomskih tema iz Pokreta Evropa sad.

„Pa smo se zapitali: zašto to rade? Da li je možda u pitanju nagla briga za standard građana ili su objave dimne zavjese za nešto mnogo, mnogo veće? Naravno, razlog je jednostavan: sa sajta PES-a je UKLONJEN kalkulator koji prebacuje bruto u neto platu po nikad viđenom programu Evropa sad 2!“, navode u objavi na Fejsbuku.

Kako podsjećaju, to je kalkulator po kome je predviđeno da se neto plata svim zaposlenim u Crnoj Gori povećava za 25 odsto.

„Naravno, više puta ranije smo konstatovali da nije moguće povećati plate za 25 odsto, što je uklanjanjem kalkulatora i potvrđeno. Uostalom, provjerite i probajte da nađete kalkulator na sajtu www.evropasad.com; mi, za razliku od nekih, ne iznosimo neistine“, navode oni.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak