Radovanić: “Stan za sve” u interesu svih, očekujemo punu podršku poslanika

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić ocijenio je za Portal RTCG da je važna stvar za Crnu Goru dobijanje pozitivnog IBAR-a, te da je to pokazatelj da ne postoji razjedinjenost kad je u pitanju evropski put Crne Gore. Ipak, dodaje da je zbog neozbiljnosti parlamentarne većine tako važan korak za svega 48 sati uspio da padne u zaborav, kada je, zbog neozbiljnosti parlamentarne većine, otkazana posjeta predsjednika Evropskog savjeta (ES) Šarla Mišela, i brisanje paragrafa o Crnoj Gori iz teksta Deklaracije ES.

Partija čiji je on dio inicirala je osnivanje Fonda “Stan za sve“, kako bi se hiljadama građana i građanki Crne Gore “u svega par godina omogućilo da dobiju krov nad glavom”.

Radovanić navodi da je Fond dobio pozitivno mišljenje zakonodavnog i matičnog odbora Skupštine, kao i da sada preostaje rasprava na plenumu gdje će se poslanici izjasniti o njemu.

“Projekat “Stan za sve” ulazi u svoju finalnu fazu…Zahvaljujem se svim kolegama i koleginicama koje su na odborima podržale ideju URA da građani po povoljnim i pristupačnim cijenama mogu da riješe svoje stambeno pitanje. Kako smo više puta ranije naglasili, ovakva inicijativa je nadstranačka i nadpolitička koja zadire u realne probleme građanki i građana. Upravo zbog toga očekujemo da u plenumu, prilikom glasanja, “Stan za sve” dobije podršku svih 81. poslanica i poslanika jer ovakve ideje su dokaz da radimo u širem društvenom interesu”, zaključio je Radovanić za Portal Javnog servisa.

Izvor RTCG

Podijeli ovaj članak