Aerodrom Niš pregovara o otvaranju novih linija uoči otvaranja nove zgrade terminala

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu otvoriće svoju novu terminalnu zgradu u roku od narednih deset dana, dok su u toku pregovori za obezbjeđivanje novih letova za ljetnju sezonu 2025. godine.

To se dešava u trenutku kada aerodrom bilježi pad broja putnika od 19% u odnosu na isti period 2023. godine. Za prvih 6 mjeseci aerodrom je zabilježio 168.406 putnika.

Aerodrom za loše rezultate “krivi” kompaniju Wizz Air, koja je bila prinuđena da smanji broj svojih operacija iz ove vazdušne luke zbog prizemljenja većeg broja aviona Airbus NEO, koji su morali da prođu vanrednu inspekciju i servis motora, piše Ex-Yu Aviation.

-Velike promjene koje se dešavaju u Nišu prate i druge aviokompanije koje trenutno ne opslužuju ovaj grad. U kontaktu smo sa njima”, rekao je Dušan Kovačević, generalni direktor aerodroma Niš.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Goran Vesić, ranije je napomenuo da su u toku razgovori sa kompanijom Air Serbia o uvođenju nekoliko novih linija iz Niša, pored postojećih sedam koje se održavaju kao dio ugovora o obavezi javne usluge (PSO).

“Razgovaramo sa kompanijom Air Serbia o otvaranju nekoliko novih linija iz Niša. Radiću na ovom pitanju u narednom periodu kako bi Niš imao sve više putnika”, rekao je Vesić, ne precizirajući potencijalne nove rute, podsjeća Ex-Yu Aviation.

Srpski nacionalni avio-prevoznik trenutno održava linije iz Niša za Beograd, Keln, Han, Istanbul i Ljubljanu, kao i sezonske letove za Atinu i Tivat. Takođe, obavlja i nekoliko ljetnjih čarter letova.

Podijeli ovaj članak