Blokada tunela Sozina najavljena za 10 sati

Mještani Crmnice i ostali stanovnici Virpazara i okolnih sela blokiraće jutros u 10 sati tunel Sozina kako bi izvršili pritisak na poslanike sa glasaji za predlog dopune Zakona o putevima, koji predviđa besplatan prolazak kroz tunel za stanovnike barske opštine koji žive sjeverno od rampe.

Kako su najavili, potpuna blokada puteva trajaće od dvadeset minuta do pola sata, nakon čega će blokirati samo put kroz tunel “Sozina”, prenosi portal Bar Info.

“Mještani planiraju kompletnu blokadu svih puteva na tom području najduže pola sata, a potom će se povući ka tunelu i blokirati prolaz kroz ‘Sozinu’. Želimo da obavijestimo građane da u tom terminu ne planiraju putovanje, ili da, u slučaju da ga ne mogu odgoditi, koriste put preko Sutormana”, saopšteno je Radio Baru i Bar Infu iz policije.

Uprava policije saopštila je da će, u skladu Zakonom o unutrašnjim poslovima, snimati javno okupljanje u Orahovu 13. jula, za kada je najavljena blokada puta Podgorica – Bar kroz tunel “Sozina”. Okupljanje će se održati u terminu od 10 do 12 sati, a policija će događaj snimati od 9.45 sati do završetka skupa.

Naveli su i da će saobraćaj biti preusmjeren na regionalni put Virpazar – Sutorman – Bar i magistralni put Virpazar – Paštrovačka gora – Petrovac.

Podijeli ovaj članak