Delegacija Crne Gore na godišnjem sastanku Konstituence MMF-a i Svjetske banke

Delegacija Crne Gore, koju predvode guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović i ministar finansija Novica Vuković, učestvovaće na godišnjem sastanku Konstituence Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, koji se održava od 10. do 12. jula u Kišinjevu, Moldavija. Domaćini ovog skupa su Narodna banka i Ministarstvo finansija Moldavije.

Osim visokih predstavnika MMF-a i Svjetske banke, sastanku u Kišinjevu prisustvuju delegacije 16 zemalja članica Konstituence, predvođene guvernerima centralnih banaka i ministrima finansija. Glavna tema ovogodišnjeg sastanka Konstituence odnosi se na iznalaženje rješenja za obezbjeđivanje pretpostavki za dinamičniji ekonomski rast i razvoj u nestabilnom i neizvjesnom okruženju.

Pored učešća na zajedničkom sastanku, delegacija Crne Gora će imati niz bilateralnih susreta sa čelnicima i predstavnicima Svjetske banke i MMF-a.

Godišnji sastanci Konstituence su prilika za razgovore o finansijskim i ekonomskim pitanjima članica Konstituence u svijetlu politika i programa MMF-a i Svjetske banke. Pored Crne Gore, članice Konstituence su Andora, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Gruzija, Hrvatska, Holandija, Izrael, Jermenija, Kipar, Luksemburg, Moldavija, Rumunija, Sjeverna Makedonija i Ukrajina.

Podijeli ovaj članak