Konkurs CBCG za stipendiranje najboljih studenata otvoren do 20. jula 2024.

“PriZnanje za znanje – šansa za najbolje”

Centralna banka Crne Gore raspisala je konkurs “PriZnanje za znanje – šansa za najbolje” za dodjelu stipendija najboljim studentima završnih godina osnovnih i master studija ekonomije, prava, računarstva, matematike i informacionih tehnologija za studijsku godinu 2024/2025. Ovaj program će najboljim kandidatima pružiti priliku da unaprijede svoje obrazovanje i započnu karijeru i jednoj od najprestižnijih institucija u Crnoj Gori.

Kroz “PriZnanje za znanje – šansa za najbolje” CBCG nudi deset stipendija u iznosu od 550,00 eura neto mjesečno, Stipendije su namijenjene studentima mlađim od 30 godina. Najbolji među najboljima će pored finansijske pomoći, u skladu sa potrebama i mogućnostima CBCG, dobiti i priliku za obavljanje stručne prakse i/ili pripravničkog staža u Centralnoj banci i steći dragocjeno iskustvo i uvid u rad jedne od najprestižnijih institucija u zemlji.

Stipendiranje i rad u Centralnoj banci Crne Gore predstavljaju jedinstvenu priliku za mlade profesionalce da se razvijaju u dinamičnom i izazovnom okruženju. Kao vrhovna monetarna institucija, CBCG ima ključnu ulogu u stabilnosti i razvoju crnogorskog finansijskog sistema. Stipendisti će imati priliku da rade sa iskusnim stručnjacima, uče o savremenim finansijskim praksama i stiču znanja koja će im biti od koristi tokom čitave karijere. Radno okruženje u CBCG podstiče profesionalni rast, inovativnost i kontinuirano učenje, što predstavlja izuzetnu prednost za mlade ljude koji žele da ostvare uspješnu karijeru u finansijskom sektoru.

Ova inicijativa Centralne banke Crne Gore nije samo finansijska podrška, već i priznanje mladim, talentovanim i posvećenim pojedincima, koji su temelj inovacija, ekonomskog razvoja i društvenog progresa. Kroz programe stipendiranja poput ovog, Centralna banka Crne Gore ističe svoju posvećenost društveno odgovornom poslovanju i doprinosi stvaranju uslova za profesionalni rast i razvoj budućih lidera. Time se osigurava kontinuitet kvaliteta i stručnosti u ključnim sektorima koji su od vitalnog značaja za napredak cijelog društva.

Konkurs je otvoren do 20. jula 2024. godine, a zainteresovani studenti više informacija i prijavni formular mogu naći na linku: https://www.cbcg.me/me/o-nama/drustvena-odgovornost/stipendije-za-studente.

Centralna banka Crne Gore poziva i ohrabruje studente da iskoriste ovu jedinstvenu priliku za unapređenje svog obrazovanja i karijere.

Podijeli ovaj članak