Gvozdenović na promociji TUI: Očekujemo milion i po turista

Dodajte komentar

Očekujemo da ove godine Crna Gora ugosti milion i po turista – rekao je juče u Budvi ministar turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović, na prezentaciji poznatog evropskog turoperatera TUI Rusija, koji je u hotelu Splendid prvi put predstavio svoju ponudu u Crnoj Gori.

– Ovako kako se odvija situacija, ostvarili smo ono što smo zacrtali u decembru prošle godine – naglasio je ministar. Gvozdenović je ukazao na potrebu da se ubuduće kalendar manifestacija priprema planski i da se godinu dana unaprijed znaju sve važne manifestacije koje mogu da privuku turiste.

– Važno je da tako i hotelijeri budu u prilici da na kvalitetan način organizuju i planiraju svoje vrijeme i aktivnosti -naveo je Gvozdenović.

Kris Motershed, direktor kompanije TUI Rusija, koja godišnje obezbjeđuje 30 miliona odmora na 180 svjetskih destinacija, sa 50.000 zaposlenih, 650 brendiranih šopova i 860 agencija, Crnu Goru prepoznaje kao rastuću destinaciju za kompaniju na čijem je čelu.

– Do sada smo imali jedan let nedjeljno do Tivta, od 1. juna imaćemo četiri, a odgovaralo bi nam da ih ima i više u punoj sezoni – kazao je on.

Motershed  je dodao je ova kompanija prošle godine imala prosječno dvadeset putnika po letu za Tivat, ove godine čak 220 popunjenih mjesta, a plan je da se iduće godine taj broj duplira.

– Naš ovogodišnji paket za Crnu Goru iznosi 19.247 hiljada odmora, prošle godine je iznosio 10.636, a plan za 2014. godinu je 23.574 – rekao je direktor kompanije TUI Rusija Kris Motershed na promociji u Budvi.

Na prezentaciji je ocijenjeno da Crna Gora ima veliku šansu da turizam bude motorna snaga njenog ekonomskog razvoja u narednom periodu, sa stopom rasta od 8,7 posto, ako obezbijedimo da broj zaposlenih u turizmu raste po stopi od pet do šest odsto godišnje, što je procjena Svjetskog savjeta za turizam i putovanja.

– Dinamičnim razvojem turističke privrede možemo da utičemo sa preko jedan i po posto na rast društvenog bruto proizvoda. Imamo za to sve preduslove i kvalitetan prostor. Uradili smo kvalitetnu infrastrukturu, na tome dodatno radimo, imamo inventivne, kreativne i vrijedne ljude da uzmu život u svoje ruke, kada su zainteresovani da posao dovedu do kraja. Imamo i dobru politiku, međunarodne veze i možemo na kvalitetan način da promovišemo  Crnu Goru. Siguran sam da ćemo napraviti pozitivan rezultat, povećati kvalitet usluga i učiniti kvalitet života još boljim – rekao je Gvozdenović.

pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *