Mikro i malim preduzetnicima 8.7 miliona eura kroz projekat EmBRACE

Privredna komora Crne Gore  (PKCG) obavjestila je mikro i mala preduzeća da je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila prvi javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga saradnje mikro i malih preduzeća na pograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore u okviru Fonda projekata malih vrijednosti (Small Project Fund – SPF), projekta EmBRACE (Enhancing MSEs sustainaBle gRowth And CompEtitiveness).

Po prvi put na ovom programskom području, mikro i malim preduzetnicima na raspolaganju je ukupno 8.725.324,36 eura iz Evropskog fonda za regionalni razvoj i IPA III, od čega je kroz prvi poziv raspoloživo 3.000.000,00 eura.

Finansijska podrška će se odobravati za razvoj i prilagođavanje poslovnih modela, proizvoda, usluga i procesa, podsticanje razvoja lokalnih mikro i malih preduzeća, sa snažnim naglaskom na uvođenje inovacija proizvoda ili procesa, razvoj pilot akcija i novih poslovnih rješenja, uz istovremeno unapređenje njihove prekogranične poslovne saradnje.

Poziv je otvoren od od 18. juna do 17. septembra 2024, a održavanje info dana u Podgorici predviđeno je za 16. Jul (hotel Ramada).

Više informacija možete naći na linku – saopšteno je iz PKCG.

Podijeli ovaj članak