Deset stvari koje niste znali o Marku Cukerbergu

Dodajte komentar

Ove nedjelje je bio 29. rođendan osnivača najpopularnije društvene mreže na svijetu i jednog od najmlađih milijardera Marka Cukerberga.

– Cukerberg je daltonista, ne razlikuje crvenu i zelenu boju. Najjasnije vidi plavu, zbog čega je ona i odabrana za zvaničnu boju Facebook-a.

– Pošto je za vrijeme srednje škole kreirao Synapse, softver koji na osnovu odabrane muzike korisnika sam bira naredne songove na listi, pokušali su da ga regrutuju u svoje redove Microsoft i AOL, ali bezuspešno.

– Kao i Stiv Džobs, Cukerberg se opredijelio za istu odjeću svaki dan, prepoznatljivu sivu majicu sa logom Facebook-a.

– Međutim, tokom 2009. nosio je kravatu svaki dan jer je mislio da će tako pokazati svoju ozbiljnost i ozbiljnost kompanije.

– Vegetarijanac je i rekao je jednom prilikom da bi “jeo meso životinje samo ako ju je prethodno on lično ulovio”. Na svom profilu ipak je lajkovao McDonalds i In-N-Out-Burger.

– Iako je tvitovao samo 19 puta u četiri godine na Twitter-u ima 220.000 sljedbenika.

– U oktobru 2010. odveo je veliki broj svojih kolega u bisokop da gledaju film “Društvena mreža”, ali poslije nije bio zadovoljan jer su ga autori prikazali kao previše koristoljubivog.

– Vlasnik je mađarskog ovčara po imenu Zver, koji ima svoju Facebook stranu i preko 1,5 miliona fanova.

– Kritikovali su ga kada je svojoj ženi Prisili Čan prošle godine kupio svadbeni prsten od “samo” 25.000 dolara jer se njegovo bogastvo procjenjuje na skoro 19 milijardi dolara.

– Ako u prostor za ostavljanje komentara na Facebook-u ukucate @[4:0] kao rezultat pojaviće se njegovo ime.

Biznis&finansije

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *